Gezi Ayaklanması'nda adalet yerini bulmadı!

Star Gazetesi Yazarı Yakup Köse'nin bugünkü (06.06.2022)''Gezi Ayaklanması'nda adalet yerini bulmadı!'' başlıklı yazısı.

Batıcı Gezi Ayaklanması üzerinden "adalet, hukuk" diye yaygara yapıp mağduru oynayanlar ne kadar da masum gözüküyor değil mi!

Sanki günlerce sokakları ve meydanları işgal edip ülkeyi şiddete ve kana boğanlar onlar değilmiş gibi mağdur kumpanyasında rol kesiyorlar.

Mağdur kumpanyasında öyle güzel oynuyorlar ki, o günleri yaşamasam ben de masum olduklarına inanacağım.

Bir devrim hülyasına ip dizdiler ama Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Müslüman Anadolu halkı o ipi kopardı; tıpkı 15 Temmuz'da olduğu gibi.

Nasıl ki 15 Temmuz'da işgali gerçekleştiremeyen FETÖ hemen mağdur tiyatrosuna başladıysa Batıcılar da Gezi Ayaklanması bastırılınca mağduru oynamaya başladılar; yok birbirlerinden farkı!

"Devrimci şiddet" adı altında şiddeti kutsayan Batıcılar, ABD ve Avrupa'nın pohpohlamasıyla meydanlarda "halk mahkemeleri" kurup Başkan Erdoğan'ı gıyabında yargılamaya bile başlamışlardı. Limon sandıklarında kurdukları mahkemeleri kafalarında kırılınca da "ağaç, çevre" diye zırlamaya başladılar.

Hani n'oldu devrim yapıyordunuz, hani n'oldu Tayyip Erdoğan'ı yargılıyordunuz, hani n'oldu Erdoğan'ı asacaktınız!..

ABD ve Avrupa'nın kucağında devrimcilik bu kadar oluyor işte. Meydanlarda devrim şarkıları söyleyenler mahkemelerde salya sümük ağladılar. Hâlâ da ağlıyorlar. Biraz mert olun da, "Evet biz Tayyip'i devirip idam edecektik ama o bizi devirdi. Yalnız o bizi idam etmeyip sadece hapse attı" deyin. Ama nerede o mertlik. Allah düşmanın da mertini versin.

Daha önce de yazdım, Batıcı Gezi Ayaklanması'nda başı çekenler bizleri yargılayacakları gibi yargılanmadılar. Yani hayallerindeki devrimi yapıp Cumhuriyet'in ilk yıllarındaki gibi meydanlarda darağaçları kurmayı düşünenlerin hakkı hapis cezası olmamalıydı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisini darağacında sallandırmayı hayal edenlere çok merhametli davrandı. Oysaki bir ayaklanma söz konusuydu. Ayaklanma nasıl bastırılacağı ve sonrasında neler yapılacağı insanlık tarihinde bellidir. Çok da uzağa gitmeye gerek yok, M. Kemal'in kendisine karşı başlatılan ayaklanmaları nasıl bastırdığını ve sonrasında neler yaptığını daha ilkokuldayken bizlere öğrettiler değil mi!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsanlık kazandı 29 Mayıs 2023 | 458 Okunma Kılıçdaroğlu'nu helalleşmeye kim mahkum etti? 26 Mayıs 2023 | 424 Okunma Osman Kavala kim? 22 Mayıs 2023 | 3.272 Okunma Karar ver Kılıçdaroğlu 19 Mayıs 2023 | 444 Okunma Sifona su yetmeyecek 15 Mayıs 2023 | 1.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar