Eski Türkiye'de CHP ve İP kapatılırdı

Cumhurbaşkanlığı seçimi olmasa Kemal Kılıçdaroğlu'nun Peygamber Efendimiz'in soyundan geldiğini, Meral Akşener'in 7 yaşından beri beş vakit namaz kıldığını, hacı olduğunu ...

Cumhurbaşkanlığı seçimi olmasa Kemal Kılıçdaroğlu'nun Peygamber Efendimiz'in soyundan geldiğini, Meral Akşener'in 7 yaşından beri beş vakit namaz kıldığını, hacı olduğunu öğrenemeyecektik!

Dikkat ediyor musunuz bu seçim süreci, Eski Türkiye'deki tâbirle laiklik karşıtı eylemlerin odağı bir süreç oluyor. Atatürk ilke ve inkılapları unutuldu gitti! Varsa yoksa Müslüman Anadolu halkının gönlünü hoş edecek İslâmi söylemlerle ''Ben daha Müslümanım, hayır ben daha Müslümanım'' yarışı var.

Ah nerede eski Türkiye'nin kudretli hâkim ve savcıları; Yekta Güngör Özden'i, Vural Savaş'ı, Abdurrahman Yalçınkaya'sı. Onların zamanında mümkün mü bir siyasi partinin İslâm hakkında müsbet açıklamalarda bulunması, kendilerini İslâm'a ve Müslümanlığa nisbet etmeleri, ''Ben daha Müslüman'ım'' yarışına girmeleri. Hemen kapatma davası açarlardı. Davadan önce de eski Türkiye medyası kamuoyunda gerekli ortamı hazırlayacak manşetleri atardı. Yargı ile medya çok 'uyumlu' çalışırdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsanlık kazandı 29 Mayıs 2023 | 458 Okunma Kılıçdaroğlu'nu helalleşmeye kim mahkum etti? 26 Mayıs 2023 | 424 Okunma Osman Kavala kim? 22 Mayıs 2023 | 3.272 Okunma Karar ver Kılıçdaroğlu 19 Mayıs 2023 | 444 Okunma Sifona su yetmeyecek 15 Mayıs 2023 | 1.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar