CHP/HDP/PKK konsorsiyumu gazeteci dövdü

Star Gazetesi Yazarı Yakup Köse’nin bugünkü (18.04.2022)''CHP/HDP/PKK konsorsiyumu gazeteci dövdü’’ başlıklı yazısı.

Bir zamanlar devlet içindeki Ak Parti karşıtı unsurlar toplumda Ak Parti aleyhine bir kanaat oluşturmak için yalan ve tahrif edilmiş bilgilerin yer aldığı dosyalar hazırlarlar ve bu dosyaları işbirlikçi gazeteciler üzerinden servis ederlerdi. Manipülasyona yönelik bu dosyalar ya manşetten haber olur veyahut kitaplaştırılırdı.

İşte bu gazetecilerden biri de Ergün Poyraz'dı. On yıl öncesine kadar Poyraz Eski Türkiye'nin gözde gazetecilerindendi. Adının yazıldığı haberler manşetlerden inmezdi. Tabiî ki kendisinin bu manipülatif haberlere tek katkısı, adının oluşturulmuş haberlerde yer almasına rıza göstermesiydi! Hâkeza yayımladığı kitaplarda da vaziyet aynıydı. İzlenen yol şuydu: İlk önce Ergün Poyraz adına bir kitap yayımlanır daha sonra bu kitaptan bazı bölümler medyada manşete çekilirdi.

Geçtiğimiz hafta Poyraz, uzun yılların ardından kısa bir süre de olsa gündem oldu. Bir grup Ergün Poyraz'a saldırmış ve komalık olacak kadar kendisini dövmüşlerdi.

Batıcı ve Kemalist güruh hâdiseye hemen balıklama atladı. Akıllarına Poyraz'ın, yukarıda yazdığım marifetleri geldi ve bu saldırıyı Ak Partililer'in yaptığını düşünerek saldırıya tepki gösterdiler. Lâkin hâdise hiç de onların düşündüğü gibi çıkmadı. Poyraz'ı dövenlerin CHP/HDP/PKK konsorsiyumu olduğunu öğrendikleri an suspus oldular.

Bir anda, 'özgür medya', 'bağımsız gazetecilik' gibi o sevdikleri kalıplar üzerinden Ak Parti'ye sarf ettikleri sözleri yalayıp yuttular. Nasıl ki Ekrem İmamoğlu İstanbul Beşiktaş'taki tarihi ağaçları kestiğinde çevreciliği, ağaç sevgisini unuttularsa Ergün Poyraz'ı dövenlerin de kendilerinden çıkınca 'özgür medya' ve 'bağımsız gazetecilik'i unuttular. Hayır, alzheimer değiller; ahlâksızlar, sahtekârlar!

Peki CHP/HDP/PKK konsorsiyumu Ergün Poyraz'a neden saldırmış? Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bulunan evinin önünde saldırıya uğrayan Ergün Poyraz anlatıyor:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsanlık kazandı 29 Mayıs 2023 | 458 Okunma Kılıçdaroğlu'nu helalleşmeye kim mahkum etti? 26 Mayıs 2023 | 424 Okunma Osman Kavala kim? 22 Mayıs 2023 | 3.272 Okunma Karar ver Kılıçdaroğlu 19 Mayıs 2023 | 444 Okunma Sifona su yetmeyecek 15 Mayıs 2023 | 1.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar