Bir darbecinin ibretlik sonu

Star Gazetesi Yazarı Yakup Köse'nin bugünkü (23.12.2022)''Bir darbecinin ibretlik sonu'' başlıklı yazısı.

Türkiye'de bir ilk oldu; 28 Şubat cuntasının askeri kanadında yer alan Korgeneral Vural Avar cezaevinde öldü.

Bildiğim kadarıyla Türkiye'de cezaevinde cezasını yatarken ölen ilk darbeci Vural Avar oldu.

Mâlûmunuz ülkemizde darbe yapmayı becerenler, yüzbinlerce insanın hayatını karartmasına rağmen paşalar gibi yaşayıp ahirete intikal ediyorlardı. Kabre de şaşalı törenle konuluyordu.

Bu sefer böyle olmadı. 28 Şubat darbe cuntasının askeri kanadında yer almaktan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çaptırılan Korgeneral Vural Avar 85 yaşında Sincan Cezaevi'nde emaneti sahibine teslim etti.

Darbecilikten hüküm giyen Avar'ın rütbeleri de sökülmüştü. Bu sebepten Avar'a resmi uğurlama töreni yapılamadı.

Ankara Kocatepe Camii'ndeki cenaze namazına Vural'ın ailesi ve arkadaşları dışında CHP'liler de katıldı. Bir darbecinin cenazesine katılmaktan imtina etmeyenler arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da vardı. Fotoğraflardan görebildiğim kadarıyla darbeci Vural'ın cenazesine katılan üst düzey CHP'li isimler şunlar: CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Ali Haydar Hakverdi, Murat Bakan, Levent Gök, Utku Çakırözer, Sezgin Tanrıkulu.

CHP'nin başına müstehcen kasetten ataması yapılan Kemal Kılıçdaroğlu 28 Şubat mağdurlarıyla helalleşmekten bahsederken 28 Şubat darbecisinin cenazesinde partisi üst düzeyde temsil edildi. CHP'nin sıradan bir siyasi parti olmadığını, Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in ifadesiyle "Küfür ocağı" bir yapılanma olduğunu unutanlar için mezkûr cenazeye CHP'den yüksek katılım samimiyet testi oldu. CHP bildiğimiz CHP, 40 yıl "helalleşeceğiz" deseler de mayaları bozuk, mayaları İslâm düşmanlığıyla yoğrulmuş.

Darbeci Avar'ın arkadaşları cenazede "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" diye slogan atmışlar, saygı nöbeti tutmuşlar. Yapacakları başka da bir şey yok!..

Vural Avar artık hakiki hesap yerinde; Makam ve rütbenin geçerli olmadığı, şahidin bizzat kendi uzuvlarımızın olduğu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsanlık kazandı 29 Mayıs 2023 | 458 Okunma Kılıçdaroğlu'nu helalleşmeye kim mahkum etti? 26 Mayıs 2023 | 424 Okunma Osman Kavala kim? 22 Mayıs 2023 | 3.272 Okunma Karar ver Kılıçdaroğlu 19 Mayıs 2023 | 444 Okunma Sifona su yetmeyecek 15 Mayıs 2023 | 1.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar