Ahmet ağabeye şahidliğim

Ahmet ağabey, hakkında açılan soruşturmalar, davalar, tehditlere rağmen haktan ve hukuktan yana oldu. Bu duruşunu da hiçbir zaman bozmadı. Dünyevi bir ihtirası olmadı. Ahmet ağabeyle yollarımız Star Gazetesi’nde birleşti.

28 Şubat cuntası bizleri zindanlara atmakla yetinmemişti. Baktılar ki zindana atmakla bizleri teslim alamıyorlar, dört duvar arasına sıkıştırdıkları Müslüman Anadolu’nun evlatlarına saldırdılar. Bulunduğumuz Bandırma Cezaevi’ne, Marmara bölgesindeki tüm gaz ve yangın bomba stokunu bitirene kadar günlerce attılar. Gaz bombasının kokusu aylarca üzerimizden gitmemişti.

Bandırma’dan sonra Metris’e saldırdılar. Metris’te bulunan Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu cunta unsurları tarafından ağır işkenceye mâruz kaldı; Mirzabeyoğlu’nu öldü sanıp işkenceyi sona erdirdiler. 28 Şubat cuntasının saldırılarında 2 gönüldaşımız şehid oldu, onlarcası da yaralandı.

Nakledildiğimiz cezaevlerinde aylarca tecritte tutulduk. Dışarıdan haber alamadık, gazete ve televizyon verilmedi, ailelerimizle bile görüştürmediler.

Bu ahval içinde dışarıda birileri bize yapılan işkenceyi, hukuksuzluğu dile getiriyordur, yazıyordur diye düşünüyorduk. Cezaevinden tahliye olduktan sonra gördüm ki düşündüğümüz gibi değilmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsanlık kazandı 29 Mayıs 2023 | 457 Okunma Kılıçdaroğlu'nu helalleşmeye kim mahkum etti? 26 Mayıs 2023 | 422 Okunma Osman Kavala kim? 22 Mayıs 2023 | 3.272 Okunma Karar ver Kılıçdaroğlu 19 Mayıs 2023 | 443 Okunma Sifona su yetmeyecek 15 Mayıs 2023 | 1.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar