Birlikte?…

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan geçen hafta sonu Meclis’in yeni döneminin açılış konuşmasında, Yeni Türkiye’yi birlikte inşa edelim çağrısı...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan geçen hafta sonu Meclis’in yeni döneminin açılış konuşmasında, Yeni Türkiye’yi birlikte inşa edelim çağrısı yaptı. 
Gerçekler bu çağrının içinin ne kadar boş olduğunu kanıtlıyor.

Yapıldığı gün… 
Birlikte inşa çağrısının yapıldığı yerde ve zamanda, 1 Ekim’de, Meclis’in, 23’ü kadın 59 milletvekili ile üçüncü büyük partisi HDP yoktu; bu partinin milletvekilleri bir yıla yakın bir süredir yargılanma bekleyen Eş Genel Başkanları Demirtaş’ı ziyarete Edirne’ye gitmişlerdi. Diğer eş genel başkanlarından sonra aynı gün bir milletvekilinin daha milletvekilliği düşürülmüş; 30 dolayında milletvekili tutuklanıp serbest bırakılmış; biri CHP’li kalanı HDP’li olmak üzere 10 milletvekili hapisteydi. 
Çağrının yapıldığı gün Meclis, uygun deyimiyle, ağır yaralıydı. Çağrıdan hemen sonra Erdoğan’ın katılımıyla Meclis Başkanı’nın odasında yapılan toplantıya, yasamanın, yargının ve askeriyenin en üst temsilcileri çağrılmış, ancak ana muhalefet partisinin genel başkanı her nasılsa (?) unutulmuştu. 
Cumhurbaşkanı çağrısında, dördü gazetemiz Cumhuriyet’ten olmak üzere 179 gazeteci tutukluluğuna hiç değinmedi. Bunun gibi ben yaptım oldu mantığıyla yapılan ortaöğretim (TEOG) ve yükseköğretim (ÖSS ve ÖSY) giriş sınavlarının, kaldırılmasına ya da değiştirilmesine de hiçbir neden ve gerekçe gösterme gereği duymadı; duymayabildi.

İnşaat bittikten sonra! 
AKP yeni Türkiye’nin inşasına 2002’den sonra başlamış, 12 Eylül 2010 ve 16 Nisan 2017’de yapılan anayasa değişikliğiyle yapının yalnız iskeleti değil, çatısı da tamamlanmıştı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birlikte?… 09 Ekim 2017 | 104 Okunma Yargının kapanışı! 11 Eylül 2017 | 68 Okunma Eğitim-2017 24 Temmuz 2017 | 122 Okunma Dış kazanım 17 Temmuz 2017 | 140 Okunma Yürüyüşün sonrası 10 Temmuz 2017 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar