Türkiye toprağını kurtarmak için

Bir şeyi, bir olayı, bir kişiyi değerlendirirken geniş resme bakmak gerekiyor. Mesela o olay ya da olgu nasıl bir ortamda meydana geldi? Öncesinde ne oldu? Peki ya sonrasında?

Bir şeyi, bir olayı, bir kişiyi değerlendirirken geniş resme bakmak gerekiyor. Mesela o olay ya da olgu nasıl bir ortamda meydana geldi? Öncesinde ne oldu? Peki ya sonrasında? Sadece o an ve sadece ona bakarak, hiçbir şey anlayamazsınız.

Bunu bana düşündüren, bir önceki yazımda kaleme aldığım Turgut Özal döneminin tarım politikaları oldu. Zira yazımdan sonra o zamanın uygulamalarıyla ilgili çok fazla eleştirel yorum aldım.

Özal dönemi

Malum, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal zamanında Türkiye ilk kez “dünyaya açıldı”. Daha öncelerinde cebinde dolar taşıyanın hapsi boyladığı bir Türkiye vardı. Televizyon, telefon, bunlar bile bulunması zor şeylerdi. Dünyadan kopuk, içe kapalı bir ülke ve buna eşlik eden darbeler silsilesi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırak artık eski normali 28 Nisan 2021 | 261 Okunma YEŞİL TSUNAMİ 24 Nisan 2021 | 111 Okunma Yarın büyük gün 21 Nisan 2021 | 187 Okunma Assos dünyaya nefes oluyor 17 Nisan 2021 | 187 Okunma Kadının sesi Hakkari’den yükseliyor 14 Nisan 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar