Çöp yığını olmak üzereyiz!

Harika bir haberim var, hepinize. Her ne görüşten olursanız olun, her birinize: Sokağa çöp atanlara 1000 TL para cezası getirecek olan Çevre Kanunu evvelsi gün tamamen Meclis’ten geçti!

Harika bir haberim var, hepinize. Her ne görüşten olursanız olun, her birinize:

Sokağa çöp atanlara 1000 TL para cezası getirecek olan Çevre Kanunu evvelsi gün tamamen Meclis’ten geçti! Sabaha karşı 3’te kabul edilen kanuna göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı altında “Çevre Ajansı” kuruldu. Ki bu, Türkiye için bir devrim niteliğinde!

İçecek ambalajlarının geri dönüştürülmesinden tutun, tüm belediyelere bisiklet yolu yapılmasını zorunlu hale getirmeye kadar, çok geniş bir paket hayata geçiyor. Ülkenin havasını, suyunu, toprağını koruma altına alan bir dizi idari ceza ve önlem bundan böyle devrede.

Geri dönüşüm

Daha önce de yazmıştım: Çevre Ajansı’nın yapacağı en öncelikli iş, atıkların geri dönüştürülmesi olacak. Zira Türkiye’de yılda tam 20 milyar adet içecek ambalajı atık olarak atılıyor. Yani doğaya karışıyor! İşte Ajans da zorunlu olarak uygulatacağı “depozito sistemi” ile şimdi bu ambalajların yüzde 90’ını geri dönüştürecek. Yani yeniden hammadde olarak kullanılabilir hale getirecek. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırak artık eski normali 28 Nisan 2021 | 261 Okunma YEŞİL TSUNAMİ 24 Nisan 2021 | 111 Okunma Yarın büyük gün 21 Nisan 2021 | 187 Okunma Assos dünyaya nefes oluyor 17 Nisan 2021 | 187 Okunma Kadının sesi Hakkari’den yükseliyor 14 Nisan 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar