Bizi bu toprak kurtardı

Pandemi sürecinde tarım adeta sığındığımız liman oldu. Bunun bir sebebi, sağlığın risk altına girmesiyle birlikte taze tüketimin artması. Bir diğeri, salgın sebebiyle küresel tedarik zincirleri ve sanayi durunca yerli üretimin artması.

Şunu hepimiz çok iyi biliyoruz: Petrolü yöneten, ülkeleri yönetir. Toprağı yöneten de, insanı yönetir. Farkında olsak da olmasak da bir ülkenin kendi toprağını nasıl kullandığı, aslında onun gücünü en çok belirleyen şey. Topraktan elde ettiği gelir ve üretim bir yana, üzerinde yaşayan insanların sağlığı da o topraktan geçiyor sonuçta.

Tarım büyüyor

Bu günlerde virüsle mücadele ederken herhalde en çok da bunu anladık. İnsan hayatı şak diye geldi dünyanın merkezine oturdu. Hem de bugüne kadar sistemin hep yok saydığı insanın hayatı. Bağışıklığımızı güçlendirelim derken ne yiyip ne içtiğimize daha önem verir olduk. Zaten bu değişim rakamlara da yansıdı:

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı ikinci çeyrek büyüme rakamlarına göre, Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 9.9 küçüldü ama buna rağmen aynı dönemde tarım sektörü yüzde 4 büyüdü! 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırak artık eski normali 28 Nisan 2021 | 261 Okunma YEŞİL TSUNAMİ 24 Nisan 2021 | 111 Okunma Yarın büyük gün 21 Nisan 2021 | 187 Okunma Assos dünyaya nefes oluyor 17 Nisan 2021 | 187 Okunma Kadının sesi Hakkari’den yükseliyor 14 Nisan 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar