Trump gidiyor mu?

Bugün ABD Başkanı Trump’ın başkanlığının 1. yaş günü. Gürültü patırtı içinde, kaş göz yara yara da olsa çok şükür kazasız belasız atlattık bu ilk...

Bugün ABD Başkanı Trump’ın başkanlığının 1. yaş günü. Gürültü patırtı içinde, kaş göz yara yara da olsa çok şükür kazasız belasız atlattık bu ilk seneyi.

Trump sadece dünya için değil, kendi ülkesi açısından da büyük sarsıntı yarattı. ABD’nin en büyük araştırma şirketi GALLUP’ın evvelsi gün açıkladığı anket sonuçları bunu ortaya koyuyor. “Küresel Liderlik” anketine göre, Trump başkanlığında ABD’nin popüleritesi bugüne kadar görülmemiş oranda düştü. Bir önceki Başkan Obama döneminde dünya kamuoyunun yüzde 48’i, yani neredeyse yarısı ABD liderliğine onay vermiş. Bugün ise bu oran yüzde 30.

Dahası, önümüzdeki kasım ayında yapılacak ara seçimlerde bu rakam daha da inecektir. Zira ABD tarihinde iktidar olan partiler hep ara seçimlerde kaybedegelmiş. Yani bu sefer kuvvetle muhtemel Cumhuriyetçi Parti kaybedip, Demokratlar kazanacak. Bu da Trump’ın hem içeride, hem dışarıda iyice “karizmasını çizdirecek”.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırak artık eski normali 28 Nisan 2021 | 256 Okunma YEŞİL TSUNAMİ 24 Nisan 2021 | 110 Okunma Yarın büyük gün 21 Nisan 2021 | 187 Okunma Assos dünyaya nefes oluyor 17 Nisan 2021 | 186 Okunma Kadının sesi Hakkari’den yükseliyor 14 Nisan 2021 | 278 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar