Siz ne yapardınız?

Dünya lider- lerinin evvelsi günkü ve bir yıl önceki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda yaptıkları konuşmalara bakınca apaçık ortaya çıkıyor: Sadece 1 yıl içinde bölgede dengelerin...

Dünya lider- lerinin evvelsi günkü ve bir yıl önceki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda yaptıkları konuşmalara bakınca apaçık ortaya çıkıyor: Sadece 1 yıl içinde bölgede dengelerin baş döndürücü bir hızla değiştiği.

***

Bu süper hızlı değişimin başlıca iki sebebinden biri, Irak ve Suriye’de DEAŞ’la mücadelenin sonuna gelinmiş olması. Yani bu iki ülkedeki güç dağılımının artık belirginleşmesi. 2. sebep ise, ABD’nin yeni Başkanı Trump’ın selefi Obama’nın dünya sistemine kazandırdığı İran’ı tekrar sistem dışına itme çabası.

Ki zaten bu da Irak ve Suriye savaşlarının bitişinden bağımsız değil. Zira İran bu savaşlar sayesinde hem Irak, hem Suriye’de nüfuzunu hızla artırdı. Bu da yeni ABD Başkanı’nın dikkatini İran’a çevirmesine yol açtı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırak artık eski normali 28 Nisan 2021 | 261 Okunma YEŞİL TSUNAMİ 24 Nisan 2021 | 111 Okunma Yarın büyük gün 21 Nisan 2021 | 187 Okunma Assos dünyaya nefes oluyor 17 Nisan 2021 | 187 Okunma Kadının sesi Hakkari’den yükseliyor 14 Nisan 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar