"Yatağına yatacağın vakit Âyet-el Kürsi'yi oku!.."

Türkiye Gazetesi Yazarı Vehbi Tülek'in bugünkü (25.01.2022)"Yatağına yatacağın vakit Âyet-el Kürsi'yi oku!." başlıklı yazısı.

"Yâ Ebâ Hureyre! Eğer Ayet-el Kürsî'yi okursanız şeytan size bir zarar veremez..."
 
Abdullah el-Anezî hazretleri Tâbiînin büyüklerindendir. Hadîs-i şerîf rivâyeti ilminde üstün bir derecede idi. Hazret-i Ebû Bekr, hazret-i Ömer, hazret-i Ali, Ammâr, Übeyy, İbn-i Mes'ûd, Habbâb, Ebû Hureyre ve başka sahâbîlerden (radıyallahü anhüm) hadîs-i şerîf rivâyetinde bulundu. Naklettiği hadis-i şeriflerden bazıları:
Ebu Hureyre (radıyallahü anh) şöyle rivayet eder: Resûl-ü Ekrem “sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem” Efendimiz buyurmuşlardır ki;
"Yâ Ebâ Hureyre! Yatağına yatacağın vakit Âyet-el Kürsi'yi oku. Eğer Âyet-el Kürsî'yi okursanız şeytan size bir zarar veremez. O gece sabaha kadar Cenab-ı Hakkın emânında (emniyetinde, korumasında) olursunuz."
Resûl-ü Ekrem Efendimiz buyurmuşlardır ki; "Bir adam cemaatle sabah namazını kıldıktan sonra otursa da, güneş doğup kerahat vakti çıkıncaya kadar zikir ve tevekkül etse, bundan sonra tekrar namaz kılsa (2 rekatlık İşrak Namazı, vakti güneş doğduktan 45 dakika geçtikten sonradır) o kimseye tam bir hac sevâbı verilir."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Borcumu ödemek nasip eyle yâ Rabbî!.." 25 Mart 2024 | 89 Okunma Dört mezhep imâmları mutlak müctehiddirler 07 Ocak 2024 | 148 Okunma Haram işlememek için camdan atlayan genç! 06 Ocak 2024 | 320 Okunma Allah'ın düşmanına yardım etmek!.. 05 Ocak 2024 | 113 Okunma Duânın kabûl olmasının şartları ve edepleri... 04 Ocak 2024 | 205 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar