Hak teâlânın kudreti her şeyde görülüyor

Dilini ve kulağını kötü şeylerden koru ki, Allahü teâlâya yakın olasın!.. Molla Muhterem hazretleri Türkistan’da yetişip, Osmanlı ülkesinde ilim neşreden âlimlerdendir. Taşkend’de...

Dilini ve kulağını kötü şeylerden koru ki, Allahü teâlâya yakın olasın!..
 
Molla Muhterem hazretleri Türkistan’da yetişip, Osmanlı ülkesinde ilim neşreden âlimlerdendir. Taşkend’de doğdu. 980 (m. 1572) senesinde İstanbul’da vefât etti. Bir dersinde buyurdu ki:
Sahîh-i Müslimde Ebû Hüreyre “radıyallahü anh” nakl eder: Resûlullah “sallallahü aleyhi ve selem” buyurdu ki: “Bir kimse günde yüz kere (Lâ ilâhe illallahü vahdehü lâ şerîke leh lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve alâ külli şey’in kadîr) dese Allahü teâlâ ona on köle âzâd ile yüz sevap iyilik yazar ve yüz günâhını affeder. O gün akşama kadar şeytandan emîn olur ve bundan fazîletli iş olmaz.”
Sa’d bin Ebî Vakkas (radıyallahü anh) anlatır: Resûl-i ekremin yanında oturuyorduk. Buyurdu ki: “Siz, her gün bin sevap kazanmaktan âciz misiniz?” Orada bulunanlardan birisi; “Yâ Resûlallah! Bin sevâb nasıl kazanılır?” diye sordu. Resûl-i ekrem buyurdu ki: “Yüz kerre (Sübhânallah) diyene bin sevâb yazılır veya bin günâhı affolunur.” Her gün ve her gece Allahü teâlâyı zikreden mümine müjdeler olsun.
            ***
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Borcumu ödemek nasip eyle yâ Rabbî!.." 25 Mart 2024 | 89 Okunma Dört mezhep imâmları mutlak müctehiddirler 07 Ocak 2024 | 148 Okunma Haram işlememek için camdan atlayan genç! 06 Ocak 2024 | 321 Okunma Allah'ın düşmanına yardım etmek!.. 05 Ocak 2024 | 113 Okunma Duânın kabûl olmasının şartları ve edepleri... 04 Ocak 2024 | 205 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar