“Koğuculuk yapan Cennete giremez!”

“Helâle, harama dikkat ederek çalışıp kazanan kimseyi, Allahü teâlâ çok sever.”    İsâ bin Abdülazîz hazretleri Hadîs, kırâat ve nahiv âlimidir. 550 (m. 1155)’de...

“Helâle, harama dikkat ederek çalışıp kazanan kimseyi, Allahü teâlâ çok sever.” 
 
İsâ bin Abdülazîz hazretleri Hadîs, kırâat ve nahiv âlimidir. 550 (m. 1155)’de doğdu. 629 (m. 1231)’de İskenderiyye’de vefât etti. Naklettiği hadis-i şeriflerden bazıları:
“Hased etmekten sakınınız. Biliniz ki, ateş odunu yok ettiği gibi, hased de, iyilikleri yok eder.”
“Koğuculuk yapan Cennete giremez.” 
“Elinin emeği, alnının teri ile ye, dînini satıp yeme!”
“Helâle, harama dikkat ederek çalışıp kazanan kimseyi, Allahü teâlâ çok sever.”
“Bir dirhem gümüş kıymetinde haram alan kimseyi, yirmibeşbin sene Cehennemde bırakacaklardır.”
“İnsanı tehlikeye düşüren yedi şeyden sakının. Onlar; Allahü teâlâya şirk koşmak, sihirle uğraşmak, haksız yere Allahü teâlânın yasak ettiği cana kıymak, faiz yemek, haksız yere yetimin malını yemek, savaşta düşmandan kaçmak ve tertemiz namuslu mümin kadınlara iftira etmektir.”
“Üç kişinin duâsı kabul olur: Babanın çocuğuna yaptığı duâ, seferde olanın ve zulme uğrayanın duâsı.”
“Batı'da, genişliği yetmiş yıllık bir kapı vardır. Allah gökleri ve yeri yarattığı gün, kullarının tövbe etmesi için o kapıyı açmıştır. Güneş Batı'dan doğuncaya kadar da kapatmayacaktır.”
“Üç kimsenin gözleri Cehennem ateşi görmez: Gazâda nöbet tutan göz. Allah korkusundan ağlayan göz. Allahın bakılmasını haram kıldığı şeylere bakmayan göz.”
“Bir kimse, 'gece kalkar namaz kılarım' deyip yatağına yatsa, fakat kalkmayıp sabaha kadar uyusa, amel defterine niyet ettiği namazın sevâbı yazılır. Uykusu da kendisine Rabbi tarafından bir sadaka olur.”
“Bir kimse haksız iken münâkaşayı terk ederse, ona Cennetin kenarlarında bir köşk bina edilir. Bir kimse de, haklı olduğu hâlde, münâkaşayı terk ederse, onun için de Cennetin ortasında bir köşk bina edilir. Bir kimse, ahlâkını güzelleştirirse, onun için de Cennetin en yüksek yerinde bir köşk bina edilir.”
“Bir kimse, dünyâda din kardeşinin hakkını korursa, Allahü teâlâ, bir melek göndererek onu Cehennem azâbından korur.”
“Çocuklarına Kur’ân-ı kerîm öğretenlere veya Kur’ân-ı kerîm hocasına gönderenlere, öğretilen Kur’ânın her harfi için, on kerre Kâbe-i Muazzama ziyâreti sevabı verilir ve kıyâmet günü, başına devlet tâcı konulur. Bütün insanlar görüp imrenirler.”
“Günâhlardan tevbe eden hiç günâh işlememiş gibidir.”
“Her derdin bir dermanı vardır. Yalnız ölümün çaresi yoktur.”
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dört mezhep imâmları mutlak müctehiddirler 07 Ocak 2024 | 146 Okunma Haram işlememek için camdan atlayan genç! 06 Ocak 2024 | 268 Okunma Allah'ın düşmanına yardım etmek!.. 05 Ocak 2024 | 107 Okunma Duânın kabûl olmasının şartları ve edepleri... 04 Ocak 2024 | 202 Okunma Akrabana din bilgisi öğretmeyi terk etme! 03 Ocak 2024 | 96 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar