İslâmı yıkmaya yardım edenler!

"Bid’at ehline hürmet eden, din-i İslâmı yıkmaya, dünyâdan kaldırmaya yardım etmiş olur." Ahmed bin Abdülmelik hazretleri hadîs, fıkıh ve tefsîr âlimidir. El-Müezzin diye tanınır. 388 (m....

"Bid’at ehline hürmet eden, din-i İslâmı yıkmaya, dünyâdan kaldırmaya yardım etmiş olur."

Ahmed bin Abdülmelik hazretleri hadîs, fıkıh ve tefsîr âlimidir. El-Müezzin diye tanınır. 388 (m. 998)’de İran’da Nişâbûr’da, doğdu. 470 (m. 1078)’de vefât etti. Naklettiği hadis-i şeriflerden bazıları:
"Bir Müslüman evladı ibâdet edince, kazandığı sevap kadar, babasına da verilir. Bir kimse çocuğuna fısk, günah öğretirse, bu çocuk ne kadar günah işlerse, babasına da o kadar günah yazılır."
"Zevcesinin ve çocuklarının haklarını ifa etmeyenin namazları, oruçları kabul olmaz."
"Birbirinize Müslümanlığı öğretiniz. Emr-i ma’rûfu bırakır iseniz, Allahü teala, en kötünüzü başınıza musallat eder ve duâlarınızı kabul etmez."
"Bütün ibâdetlere verilen sevap, Allah yolunda gazâya verilen sevâba göre, deniz yanında bir damla su gibidir. Gazânın sevâbı da, emr-i ma’rûf ve nehy-i anilmünker sevâbı yanında, denize nazaran bir damla su gibidir."
"Bütün çocuklar, Müslümanlığa uygun ve elverişli olarak dünyaya gelir. Bunları, sonra anaları, babaları Hristiyan, Yahudi ve dinsiz yapar."
"Bid’at sâhibi olanlara hürmet eden, dirilerini ve ölülerini metheden, bunları büyük bilen, din-i İslâmı yıkmaya, dünyâdan kaldırmaya yardım etmiş olur."
"İmânın temeli ve en kuvvetli alâmeti, Müslümanları sevmek ve Müslümanlara düşmanlık edenleri sevmemektir."
"Ben Peygamberlerin sonuncusuyum. Benden sonra Peygamber gelmeyecektir. Eğer, benden sonra Peygamber gelseydi, Ömer Peygamber olurdu."
"Herkes, âhirette, dünyâda iken sevmiş olduğu kimselerle beraber bulunacaktır."
"Ümmetimden büyük günahları olanlara şefâat edeceğim."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Borcumu ödemek nasip eyle yâ Rabbî!.." 25 Mart 2024 | 89 Okunma Dört mezhep imâmları mutlak müctehiddirler 07 Ocak 2024 | 148 Okunma Haram işlememek için camdan atlayan genç! 06 Ocak 2024 | 322 Okunma Allah'ın düşmanına yardım etmek!.. 05 Ocak 2024 | 114 Okunma Duânın kabûl olmasının şartları ve edepleri... 04 Ocak 2024 | 205 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar