"Onlar, Allah indinde şeytandan kötüdür!"

"Her kim Ebû Bekr, Ömer, Osmân ve Alî’yi sevmezse, Allah indinde iblîs gibidir ve iblîsten kötü ve melundur." Affân bin Müslim hazretleri tanınmış hadîs âlimlerindendir. 134 (m. 751)’de Basra’da...

"Her kim Ebû Bekr, Ömer, Osmân ve Alî’yi sevmezse, Allah indinde iblîs gibidir ve iblîsten kötü ve melundur."

Affân bin Müslim hazretleri tanınmış hadîs âlimlerindendir. 134 (m. 751)’de Basra’da doğup, 220 (m. 835)’de Bağdad’da vefât etti. Rivâyet ettiği hadîs-i şerîflerden bazıları:
Mu’âz bin Cebel “radıyallahü teâlâ anh” hazretlerinden nakledilir. Resûlullah Efendimiz “sallallahü aleyhi ve sellem” buyurdu ki: (Ümmetim arasında bidatler yayılıp, Eshâbım kötülendiği zamân, âlimlerin doğruyu bildirmeleri lâzımdır. Eğer bildirmezler ise, Allahü teâlânın ve meleklerin laneti onların üzerine olsun.) "Âlimlerin açıklayacağı ilim nedir, yâ Resûlallah?" dediler. Buyurdu ki: (Ehl-i sünnet vel cemaat mezhebini açığa çıkarmak, Sahâbe-i güzînin “rıdvânullahi aleyhim ecma’în” fazîletlerini bildirmek.)
Abdullah bin Ömer’den “radıyallahü anhümâ” rivâyet edilir. Resûlullah Efendimiz buyurdu ki: (Muhakkak Allahü teâlâ sizin üzerinize namâzı, orucu, haccı ve zekâtı farz etti ise, Ebû Bekr, Ömer ve Osmân ve Alî “radıyallahü teâlâ anhüm” hazretlerinin sevgilerini farz etti. Her kimse bu dördünden birine buğzederse, onun ne namâzını kabul eder ne orucunu kabul eder ne zekâtını ve ne de haccını kabul eder. Kıyâmet günü kabrinden Cehenneme gitmek üzere haşr olunur.)
Abdullah bin Ömer’den “radıyallahü anhümâ” rivâyet edilmiştir. Resûlullah Efendimiz buyurdular

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Borcumu ödemek nasip eyle yâ Rabbî!.." 25 Mart 2024 | 90 Okunma Dört mezhep imâmları mutlak müctehiddirler 07 Ocak 2024 | 151 Okunma Haram işlememek için camdan atlayan genç! 06 Ocak 2024 | 323 Okunma Allah'ın düşmanına yardım etmek!.. 05 Ocak 2024 | 117 Okunma Duânın kabûl olmasının şartları ve edepleri... 04 Ocak 2024 | 207 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar