Yüz yıl sonra

Bu fırtına neden kopuyor? Batılı başkentlerin uykusunu kaçıran nedir? Kimse bu olup bitenleri Avrupa ülkelerinde yaşanan seçim süreçleriyle açıklamaya kalkmasın çünkü meselenin daha derin...

Bu fırtına neden kopuyor? Batılı başkentlerin uykusunu kaçıran nedir? Kimse bu olup bitenleri Avrupa ülkelerinde yaşanan seçim süreçleriyle açıklamaya kalkmasın çünkü meselenin daha derin boyutları vardır ve Batı’nın ırkçılığı da yabancı düşmanlığı da daha derin bir krizin ürünüdür. Sebeplerle sonuçları yerli yerine koymak gerekir. Bugün Almanya sokaklarında PKK/PYD adlı cinayet örgütleri açıkça gösteri yapıyorsa, bugün Hollanda veya bir başka Avrupa başkentinin sokaklarında PKK/PYD katilleri ile FETÖ faşist cuntasının elemanları kol kola yürüyüş halindelerse üstelik bu oluşumların ucu Nazi istihbarat servislerinin uzantısı olan bazı AB ülkelerinin gizli servisleri tarafından dizayn ediliyorsa burada bir tesadüften bahsetmek mantıklı olabilir mi?

“Kontrol altında olan ülke olduğu müddetçe Batılıların Türkiye’den rahatsızlık duymaları asla söz konusu olmamıştı, ne zaman ki ülke ekonomide ‘kalkınma eşiği’ diye ifade edebileceğimiz kritik sınırı geçmekle kalmayıp, bölgesel etki alanı yaratma eğilimine girmiştir artık durum farklılaşmıştır. Batı için Türkiye’nin sorun olma durumu ‘kontrolden çıkmasıyla’ eşanlamlıdır.”

Milli ve demokrat tavır

Çanakkale Zaferi’ni bu yıl daha büyük bir coşkuyla daha büyük bir heyecan ve ümitle yaşandığına şahit olmamızın önemli sebepleri var. Bir defa 15 Temmuz gibi, büyük bir ihaneti ve aynı zamanda Batılı başkentlerde, GLADYO merkezlerinde kotarılmış bir operasyonu bizzat sokaktaki sivil kahramanlarıyla birlikte mağlup etmiş bir devlet olmanın gururuyla Çanakkale’yi anmak başlı başına bir olaydır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda zamanı 26 Nisan 2021 | 687 Okunma Yarın ayın kaçı? 22 Nisan 2021 | 410 Okunma Sistem değişti de ne oldu! 19 Nisan 2021 | 211 Okunma Reel sektörün dinamizmine uygun para politikası 15 Nisan 2021 | 103 Okunma Karadeniz barışı 12 Nisan 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar