Yeni bir durum, yeni bir mücadele tarzını gerektirir!

Bugün Türkiye, tarihinde görmediği türden olaylarla karşı karşıyadır. Tamamen yeni bir durum söz konusudur. Söz konusu yeni olayın bir yönü örgütlü yeni bir suç türü veya suç...

Bugün Türkiye, tarihinde görmediği türden olaylarla karşı karşıyadır. Tamamen yeni bir durum söz konusudur. Söz konusu yeni olayın bir yönü örgütlü yeni bir suç türü veya suç organizasyonuyla ilgilidir. Daha önceki suç organizasyonlarına benzemeyen bu yapının birkaç boyutu vardır; “fakat bunlar içinde ön plana çıkan mutlaka üzerinde durulması gereken boyutu mevcut devlet organizasyonunda, hukuki mevzuatta, teamüllerde bu tür bir organize suç yapısının tanımlanmamış olmasının, en azından bazı boşlukların bulunmasının meydana getirdiği sorunlardır.”

Bu meselenin analiz edilmesi durumunda şu sorularla karşılaşmak, bunların cevabını aramak kaçınılmaz olacaktır. Bu yeni suç organizasyonunun derinliği ve kapsamı neden mücadeleyi zorlaştırmaktadır? Böyle bir örgütlenmeyi herhangi bir sivil, yapı herhangi bir cemaat yapabilir mi? Mesele bir askeri darbe girişimi ise ve bu girişim mağlup edilmişse iştirak edenleri tespit edip onları etkisiz kılmak neden zor olmaktadır ve işin kapsamının genişletilmesi neden gerekmektedir?

Yeni bir suç organizasyonu

Bu darbeyi planlayanlar suç organizasyonunun bütün unsurlarıyla birlikte bu süreci hazırlamışlardır yani sadece darbe girişiminde bulunan askerler değil bütün örgütlü yapı bu işin içindedir. “Suç örgütünün merkezinde yer alanlar, planlama kararını verenler bir başarısızlık durumu ortaya çıksa da sadece terör örgütünün darbecilerini vererek işin içinden sıyrılmayı düşünmüş, başından bu yana böyle bir yapılanmayı hazırlamış olabilirler.” Dolayısıyla şimdi onların beklentisi, sadece darbeye fiilen iştirak eden askerleri verip örgütün devlet içindeki kollarıyla devam etmek arzusudur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda zamanı 26 Nisan 2021 | 687 Okunma Yarın ayın kaçı? 22 Nisan 2021 | 410 Okunma Sistem değişti de ne oldu! 19 Nisan 2021 | 211 Okunma Reel sektörün dinamizmine uygun para politikası 15 Nisan 2021 | 103 Okunma Karadeniz barışı 12 Nisan 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar