Vahşetin adı var

Türkiye yine terörün soğuk ve kanlı yüzüyle karşı karşıya, vahşetin adı terör ve bu terörü yapan PKK örgütü, bölgedeki karanlık yapılarının lojistik, eğitim, askeri...

Türkiye yine terörün soğuk ve kanlı yüzüyle karşı karşıya, vahşetin adı terör ve bu terörü yapan PKK örgütü, bölgedeki karanlık yapılarının lojistik, eğitim, askeri destekleriyle birlikte saldırıya başladı. 

Peki neden? Bu soruya verilen cevabı bir grup insan, safça ‘anlamsız’ bulduklarını ifade ediyorlar oysa böyle düşünmek zaten terörü bölge halkının sorunlarıyla karıştırmak demektir. Onlara göre PKK’nın teröre başvurma nedeni ne olabilir, zaten bölgede yaşayan insanlar her şeye eşit birer yurttaş olarak sahiptirler ve neredeyse geriye talep edilecek hiçbir şey kalmamıştır! 
“Bir diğer grup ise aşağılık bir biçimde hala PKK’nın değil devletin saldırıya geçtiğini söyleyecek kadar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı besledikleri marazi düşmanlık duygusu ve nefretten dolayı insanlıktan çıkmış bir şekilde kin kusmaktadırlar. Bu ülkede nefret suçu işlemek birilerinin neredeyse karakteri haline geldi. Bu toplumsal şizofreniyi yaşayan, merkez medyanın egemen yazarları, resmi aydınlar, akademisyen görünümlü yeteneksizler, terörün döktüğü kandan beslenen siyasetçiler, nasıl bir araya gelmişlerdir?” 

Çıkmaz sokak siyaseti 

Bu vahşi saldırıların biri aktüel, ikincisi konjonktürel, üçüncüsü yapısal olmak üzere üç sebebinden bahsetmek mümkündür. 
Birinci sebep, örgütün ve onun siyasi uzantısının yakın hedefidir. Türkiye ortaya çıkan siyasal istikrarsızlığa sebep olan hükümet sorununu çözmek için 1 Kasım’da seçime gitmeye karar vermiştir, fakat bu yapı seçimlerin gerçekleştirilmesini istememektedir. Çünkü “siyasal istikrar bu yapının fırsat olarak gördüğü belirsizliği yok etmenin yoludur.” 
7 Haziran seçiminde nispi bir başarı sağlamış olan HDP’nin ‘Türkiye partisi olma’  iddiası, seçim öncesi sıkça vurgulanan söyleme dönük hiçbir siyasetinin bulunmadığı ortadadır. Esasen böyle bir meseleyi dert etmediği seçimlerden sonra yaşananlarla birlikte kısa sürede su yüzüne çıktığında, bu partinin seçim isteyecek hali kalmadığı aşikârdır.  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda zamanı 26 Nisan 2021 | 687 Okunma Yarın ayın kaçı? 22 Nisan 2021 | 410 Okunma Sistem değişti de ne oldu! 19 Nisan 2021 | 211 Okunma Reel sektörün dinamizmine uygun para politikası 15 Nisan 2021 | 103 Okunma Karadeniz barışı 12 Nisan 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar