Teröre karşı özgürlüğü savunmak

Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu en önemli meselelerden biri teröre karşı özgürlüğü savunmaktır. Siyasi hedeflerine ulaşmak için şiddeti, katliamlara dayalı bir terör stratejisini...

Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu en önemli meselelerden biri teröre karşı özgürlüğü savunmaktır. Siyasi hedeflerine ulaşmak için şiddeti, katliamlara dayalı bir terör stratejisini uygulayarak, aşama aşama hedefine ulaşmayı planlayan bir örgüte karşı tavır alamayanların, o stratejinin içinde malzeme olmaya razı olanların, 'bu şiddet ortamı AK Parti'yi sarsarak bize de yol açabilir' diye düşünen, ahlaken sorunlu, siyaseten bir hiç konumda olanların, bir insanlık değeri olarak özgürlüğü savunamayacakları ortadadır. 
Özgürlüğü savunmak bir insanlık onuru meselesidir. Güllük gülistanlık bir ortamda, insan hak ve özgürlüklerinden bahsetmek kolaydır; önemli olan, bir bölgede, yıllardır katliam yaparak, makineli tüfekten, uçaksavara her türlü bomba ve patlayıcıyı kullanarak önce bölge halkını terörize edip sonra bütün ülkeyi yıldırıp, 1960'lı yılların Pol Pot veya BAAS rejimine benzer bir düzeni kuracağını açıkça deklare eden bir yapıya karşı tavır alamamak bırakınız aydın olmayı, bırakınız yazar-çizer olmayı insan olmaya nasıl sığar? 

Önce insan olamak 

"Türkiye'nin demokratikleşme sürecinde kat ettiği mesafe ortadayken, demokrasiye karşı örgütlenmiş silahlı yapılara, onun sözcülerine karşı sessiz kalmak hele hele onların karşısında ezik, hak verici-onaylayıcı konumda kalmak sosyal psikolojik bir sorun olduğu kadar sınıfsal ve entelektüel yetersizlik sorunudur. Bunun ötesi yaşanılan vatana, bu ülkenin taşına toprağına yabancılaşma meselesidir." 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda zamanı 26 Nisan 2021 | 687 Okunma Yarın ayın kaçı? 22 Nisan 2021 | 410 Okunma Sistem değişti de ne oldu! 19 Nisan 2021 | 211 Okunma Reel sektörün dinamizmine uygun para politikası 15 Nisan 2021 | 103 Okunma Karadeniz barışı 12 Nisan 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar