Suriyeliler neyimiz olur?

Suriye’den gelerek Türkiye’de yaşamaya başlayan, zaman uzadıkça da artık burada hayatını sürdürmek için çeşitli yollara başvurup iş bulup çalışan, iş kurmaya uğraşan...

Suriye’den gelerek Türkiye’de yaşamaya başlayan, zaman uzadıkça da artık burada hayatını sürdürmek için çeşitli yollara başvurup iş bulup çalışan, iş kurmaya uğraşan, hayatını düzenlemek isteyenlerin sayısının her geçen gün arttığını gözlemlemek zor değildir. Suriye iç savaşı uzayıp gittiğine göre, bu işi radikal bir biçimde ele almak, daha fazla zaman kaybetmeden işin insani toplumsal boyutlarının, siyasi mülahazaların önüne geçtiğini görerek davranmak ona göre yaklaşmak zorunlu hale gelmişti. 
Türkiye şimdi Suriyelilere vatandaşlık vermeyi gündeme almış bulunmaktadır. Bunun açıklamasının ardından gecikmeden o bildik itirazların gelmesi ve tartışmaların başlamasında ise şaşıracak bir şey mevzu bahis değildir. İtirazların tamamına yakını ‘Suriyeliler bizim neyimiz oluyor?’ gibi garip bir öteki anlayışına uzanmaktadır.

Biz ve öteki

Burada Suriyelilerin bizimle tarihsel bağlarından, kültürel akrabalıklarından, aynı dine mensup olma gibi, çok geniş ortak paydadan bahsetmenin bu itirazları yapanlar için bir anlamı olabilir mi? 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda zamanı 26 Nisan 2021 | 687 Okunma Yarın ayın kaçı? 22 Nisan 2021 | 414 Okunma Sistem değişti de ne oldu! 19 Nisan 2021 | 211 Okunma Reel sektörün dinamizmine uygun para politikası 15 Nisan 2021 | 103 Okunma Karadeniz barışı 12 Nisan 2021 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar