Suriye’de kim yanlış yaptı?

Suriye’de kim yanlış yaptı?/ Vedat Bilgin/1 Ekim Perşembe 2015 Suriye konusunun sadece bu ülkenin rejim sorunu olmadığını, ‘Dünya Sistemi’nin değişiminin Ortadoğu’ya yansıması olarak...

Suriye’de kim yanlış yaptı?/ Vedat Bilgin/1 Ekim Perşembe 2015

Suriye konusunun sadece bu ülkenin rejim sorunu olmadığını, ‘Dünya Sistemi’nin değişiminin Ortadoğu’ya yansıması olarak düşünülmesi gerektiğini ve böyle ele alınmadıkça birçok sorunun cevapsız kalacağını vurgulamak isterim. 
Bu sorulardan bazılarını hatırlamak gerekirse: Soru 1.BAAS rejimi nesli tükenmekte olan, ömrünü doldurmuş politik bir düzen olduğu halde, bu ülkede neden hâlâ ayaktadır? 
Soru 2. Halkına bunca yıl zulmetmiş bir diktatörlük, halk ayaklanıp ülkenin neredeyse % 80’ninde bu yönetimin iktidarını elinden aldığı halde nasıl çökmemektedir? 
Soru 3. Sivil halka karşı bunca katliam yapan, çoluk-çocuk demeden kimyasal silah dâhil her türlü insanlık dışı yola başvuran, neredeyse her gün uçaklardan attığı varil bombalarıyla vahşice cinayetler işleyen bir rejime karşı, bu insanlık dışı saldırıları naklen yayınlardan izleyen Batı neden bu kadar duyarsız kalmaktadır? 
Soru 4. Daha yakın zamana kadar ‘Türkiye İran olmayacak’ diye ortalığı inletenler, şimdi nasıl oluyor da ‘İran’la aynı tarafta’ üstelik o çok sövüp-saydıkları ‘The Cemaat’le birlikte saf tutmuşlardır? Rusya, İran, ABD ve Avrupa ile ilgili sorulardan bahsetmeye ise gerek yoktur sanırım!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda zamanı 26 Nisan 2021 | 687 Okunma Yarın ayın kaçı? 22 Nisan 2021 | 410 Okunma Sistem değişti de ne oldu! 19 Nisan 2021 | 211 Okunma Reel sektörün dinamizmine uygun para politikası 15 Nisan 2021 | 103 Okunma Karadeniz barışı 12 Nisan 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar