Siyasette milliyetçiliğin yeni yüzü

AK Parti’nin en temelde temsil ettiği değerlerin bu topraklarda işlenmiş, inşa edilmiş bir kültür, bir insanlık anlayışı olduğunu, bu anlayışın aslında muhtelif renklerden, topluluklardan, inançlardan...

AK Parti’nin en temelde temsil ettiği değerlerin bu topraklarda işlenmiş, inşa edilmiş bir kültür, bir insanlık anlayışı olduğunu, bu anlayışın aslında muhtelif renklerden, topluluklardan, inançlardan gelen farklılıkları bütünleştiren bir tarih yorumuna, bir dünya görüşüne dayandığını anlamadan, bu partiyi anlamanın çok zor olduğunu söylemek durumundayım.

13 yıllık uzun bir iktidar döneminden sonra bile bu kadar güçlü bir toplumsal desteğe sahip olmasını ‘kutuplaşma siyaseti takip ediyorlar’, ‘halk cahil anlamıyor’, ‘algı operasyonu yaptılar’ gibi basmakalıp, ezberlenmiş sözlerle açıklamaya kalkmak sadece bir hamakat değil, bu ülkeyi ve insanını tanımamak demektir. 
AK Parti’nin karşısındakilerin belki de en bariz vasfı, bu ülkeye ve insanına yabancı olmalarıdır. O kadar yabancıdırlar ki; Cumhurbaşkanı Erdoğan yerlilikten, millilikten bahsedince, koro halinde saldırıya geçip bu kavramları ırkçılıkla karıştırarak sözüm ona bazı eleştiriler dahi yaparlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda zamanı 26 Nisan 2021 | 687 Okunma Yarın ayın kaçı? 22 Nisan 2021 | 410 Okunma Sistem değişti de ne oldu! 19 Nisan 2021 | 211 Okunma Reel sektörün dinamizmine uygun para politikası 15 Nisan 2021 | 103 Okunma Karadeniz barışı 12 Nisan 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar