Seçimlerde bir şey söylemeyen partiler

Seçime giderken, en çok merak edilen ve medyada hararetli tartışmalara sebep olan konu hangi partinin ne kadar oy alacağıdır. Bilhassa çoğu sosyal araştırmanın ne olduğundan habersiz “anketçilerin” kamuoyu...

Seçime giderken, en çok merak edilen ve medyada hararetli tartışmalara sebep olan konu hangi partinin ne kadar oy alacağıdır. Bilhassa çoğu sosyal araştırmanın ne olduğundan habersiz “anketçilerin” kamuoyu oluşturmak için ortaya attığı birtakım rakam ve oranlar üzerinden yürütülen televizyon programlarının bıkkınlık verdiğini söylemeye dahi gerek yoktur.
“Türkiye’de seçimleri belirleyen temel tercihlerin, tarihsel siyasal bölünmeler ekseninde gerçekleştiğini, bunların içeriğini veya anlam boyutunu dikkate almayan araştırmaların analitik değerinin olmadığı, Bekir Ağırdır, İbrahim Uslu gibi birkaç değerli araştırmacının dışında kime anlatılabilir?” Meseleyi piyasa mantığı içinde ele alan, değişim değeri çerçevesinde kendisine yer açmış bulunanların söylediklerine benzer tahminler yapmak mümkündür, fakat bunun seçmen davranışı konusunda bize bir şey söyleme şansından bahsetmek zordur.
Sorulması gereken soru şudur: Neden AK Parti dışındaki partiler, karşılarında bunca yıl iktidarda kalmış, iktidarın yorgunluğunu göstermesi gereken bir parti karşısında bocalamakta, bir alternatif olma veya oluşturma konusunda yetersiz kalmaktadırlar?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda zamanı 26 Nisan 2021 | 687 Okunma Yarın ayın kaçı? 22 Nisan 2021 | 412 Okunma Sistem değişti de ne oldu! 19 Nisan 2021 | 211 Okunma Reel sektörün dinamizmine uygun para politikası 15 Nisan 2021 | 103 Okunma Karadeniz barışı 12 Nisan 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar