Nur Vergin: Bir Beyaz Türk'ün vatandaş hali

Bir gün odamda çalışırken telefonum çaldı; arayan Nur Hoca’ydı; hasta yatağından arıyordu ve tarih bölümüne verdiği ‘tarih sosyolojisi’ dersini benim sürdürmemi istiyordu, böylece ilk dersim, asistan olarak hocanın yerine girdiğim bu dersle başlamıştı.

Nur Vergin hocamız rahmet-i Rahman’a kavuştu, mekânı cennet olsun. Hocamız demem sadece bir saygı ifadesi değil, Nur Hanım gerçekten hocam oldu. İlk asistanlığım Konya’da rahmetli Erol Güngör hocanın yanında başlamıştı. Erol Güngör Bey Selçuk Üniversitesi’nde rektör olunca üniversitede sosyoloji bölümünü kurmuş, ülkenin köklü üniversitelerindeki birçok hocayı Konya’ya ders vermeye davet etmişti. O zaman doçent olan Nur Hanım da Erol Bey’in davetine katılarak Konya’ya gelen hocalardan biri oldu.

Üniversitede birçok alanda lisans eğitiminin yanı sıra yüksek lisans ve doktora programları da arka arkaya açılmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda zamanı 26 Nisan 2021 | 687 Okunma Yarın ayın kaçı? 22 Nisan 2021 | 407 Okunma Sistem değişti de ne oldu! 19 Nisan 2021 | 210 Okunma Reel sektörün dinamizmine uygun para politikası 15 Nisan 2021 | 101 Okunma Karadeniz barışı 12 Nisan 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar