Müttefikin hal-i pürmelali

Hemen sınırlarımızın öte tarafında tanklarla eğitim yapan, tank birlikleri kurmaya çalışan PKK terör örgütünün Suriye uzantısına kimler eğitim vermektedir dersiniz? Yaklaşık yüz...

Hemen sınırlarımızın öte tarafında tanklarla eğitim yapan, tank birlikleri kurmaya çalışan PKK terör örgütünün Suriye uzantısına kimler eğitim vermektedir dersiniz? Yaklaşık yüz yıldır Batı ittifakının muhtelif kurumları içinde yer alan Türkiye’ye saldıran, terör eylemleri yapan bu örgüte, müttefik olduklarını, stratejik ortaklık yaptığını söyleyenler nasıl olur da destek verirler? Bugün artık bu soruları diplomatik dille cevaplandıranların hiçbir inandırıcılığı kalmamıştır. Türkiye bölgede terör örgütü üzerinden kuşatılarak, Ortadoğu’dan tecrit edilmek istenmektedir. Meselenin tahammül sınırlarını zorlayan bir tarafı olduğu ortadadır. “Türkiye’nin, Batı’nın izin verdiği çerçevenin dışında bu coğrafyayla herhangi bir ilişki kurmasına müsaade edilmek istenmemektedir.”

Aslında Lozan’da Türkiye için öngördükleri budur: Türk ekonomisi daha görüşmeler bitmeden bir taraftan toplanan ‘İzmir İktisat Kongresi’yle’ Batılı yoldan kapitalist dünyanın içinde kalacağını deklare ederken, diğer taraftan hilafeti tasfiye ederek bu coğrafya ile kültürel bağlarının temelini oluşturan İslamiyet’in bu siyasi kurum üzerinden etkisizleştirildiği mesajı verilmiştir. Hilafet, bir iç mesele şeklinde görülmekten öteye bir şeydir ve İslam coğrafyasıyla Türkiye merkezli bir siyaset ilişkisini yansıtan bir kurum olarak görülmektedir.

Bağımlı bir ülke arzusu

20.yüzyıl boyunca Batı’nın üstünlüğüne kimse fazla bir şey söyleyecek durumda değildir. “Batı kapitalizmin bir dünya sistemi haline gelmesiyle birlikte gücünü kabul ettirmiş, önce sömürgecilik siyasetiyle oradan emperyalizme yönelerek bütün dünyayı Batılılaştırmak istemektedir.” Şüphesiz Türkler büyük imparatorluklarını kaybettikten sonra bu sorunu en fazla hisseden halklardan biridirler, üstelik bunu Milli Mücadele’nin başarısına rağmen yaşamak durumunda kalmışlardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda zamanı 26 Nisan 2021 | 687 Okunma Yarın ayın kaçı? 22 Nisan 2021 | 414 Okunma Sistem değişti de ne oldu! 19 Nisan 2021 | 211 Okunma Reel sektörün dinamizmine uygun para politikası 15 Nisan 2021 | 103 Okunma Karadeniz barışı 12 Nisan 2021 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar