Kuşatmayı yarmak

Saldırılar devam ediyor. Türkiye’yi Batı'nın yeni Ortadoğu siyasetinin dışında tutmak isteyenler ülkemize karşı terör örgütleri üzerinden saldırıyı artırarak sürdürüyorlar....

Saldırılar devam ediyor. Türkiye’yi Batı'nın yeni Ortadoğu siyasetinin dışında tutmak isteyenler ülkemize karşı terör örgütleri üzerinden saldırıyı artırarak sürdürüyorlar. PKK/PYD açıkça adı konarak ABD tarafından silahlandırılıyorsa, DAEŞ gibi yapay bir örgüt PKK’nın alan kazanması ve İslam dünyasını istikrarsızlaştırmak için kullanılıyorsa; bunlara karşı demokrasiyi ve hukuk devletini güçlendirerek mücadele eden Türk devletine tahammül etmeleri zaten beklenemez. Zira bu devlet, içinde yer aldığı bölgenin siyasi haritasını yeniden çizmek isteyenlerin planlarını kabul etmediğini söylediğinden Batı tarafından’ istenmeyen adam’ ilan edilmiştir. 

Eskiden ‘hasta adam’ dedikleri Türk devletini şimdilerde ne stratejik müttefiki ABD ne de kapısında 53 yıl beklettikten sonra üyelik müzakerelerini durdurmaktan bahseden AB ülkeleri istemektedir. Bu sebeple FETÖ yapılanmasını kullanılarak onu içerden ele geçirip bir ‘darbeyle etkisizleştirmek’ rasyonel bir proje olarak görülmüş fakat hesaba katmadıkları millet bu planı işlemez hale getirtip yüzlerine çarpmıştır. 

İstenmeyen adam 

Öyle anlaşılıyor ki mesele ya bitmemiştir ya da bitirilmek istenmemektedir. Çünkü Batı sisteminin bütün unsurları şunu iyi bilmektedirler ki ‘yeni Ortadoğu projesini’ uygulamaya sokmaları için öncelikle Türkiye’nin yola getirilmesi, bir başka söyleyişle bu ülkenin buna ‘rıza göstermesi’ gerekmektedir. Lafı dolaştırmalarına gerek yoktur; Batı, Suriye de dahil bölge ülkelerinin parçalı yapılara ayrılmasını istemektedir; çünkü ‘ulus devlet’ modellerinin Müslüman halklar açısından gerekli olmadığını, bu modelin Türkiye örneğinde olduğu gibi demokrasiye açılması durumunda bölgedeki hegemonik üstünlüğünü kaybedeceğini düşünmektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda zamanı 26 Nisan 2021 | 687 Okunma Yarın ayın kaçı? 22 Nisan 2021 | 410 Okunma Sistem değişti de ne oldu! 19 Nisan 2021 | 211 Okunma Reel sektörün dinamizmine uygun para politikası 15 Nisan 2021 | 103 Okunma Karadeniz barışı 12 Nisan 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar