Kuşatma çemberi

Beşiktaş katliamı neyi ifade ediyor? Hiç tereddüttünüz olmasın bu saldırı da diğer saldırılar gibi herhangi bir terör/cinayet örgütünün aklıyla açıklanacak bir olay değildir. 15 Temmuz...

Beşiktaş katliamı neyi ifade ediyor? Hiç tereddüttünüz olmasın bu saldırı da diğer saldırılar gibi herhangi bir terör/cinayet örgütünün aklıyla açıklanacak bir olay değildir. 15 Temmuz darbe girişiminde ne maksatla hareket edilmişse, burada da aynı maksat vardır. 15 Temmuz’da hedeflerine ulaşamayanlar, mağlup olanlar şimdi başka saldırılarla Türkiye’nin bağımsızlığına son vermek istemektedirler.

“Hedefte Türkiye’nin bağımsızlığı vardır, amaç bin yıldır bu topraklarda var olan Türk devletini yıkmak milleti parçalamaktır. Bu bakımdan meseleyi sadece bir terör meselesi olarak görmek yetersizdir, aksi takdirde bütün terör örgütlerinin PKK/PYD, DEAŞ, FETÖ gibi yapıların ayni hedefe dönük saldırıya geçmiş olmalarını, birbirlerini ikame etmeye dönük katliam girişimlerini açıklamak mümkün olmayacaktır.”

Siz kimin katilisiniz?

Şunu doğru anlamak, anlatmak durumundayız ki bu terör örgütlerini kollayan, imkan sağlayan, onlara Almanya’nın muhtelif şehirlerinde bürolar açan, AB’nin başkenti Bürüksel’de konuşlandıran, PKK’yı terör örgütü olarak nitelemeyen çeşitli Avrupa ülkeleri de, Suriye’de PKK/PYD ile işbirliği yaptığını açıklayan ABD’de bütün bu sürecin dışında değildir. Bu saldırıların hedefinde bulunan ülkeyi 53 yıl AB önünde beklettikten sonra üyelik sürecini askıya alan AB’nin, terörle mücadele eden ülkeye karşı terör örgütlerine kucak açması asla tesadüf olamaz.

Türkiye’yi soğuk savaş boyunca ileri karakolu olarak gören ‘stratejik müttefik’ olarak değerlendiren Batı sisteminin, bugün terör örgütlerine karşı gösterdiği himaye, müttefik değişikliği sorununu gündeme getirmektedir. “Batı sistemi terör örgütlerine karşı mücadele eden Türkiye’ye rağmen bu örgütlere yakınlaşıyorsa, burada sorgulanacak olan şey onların’ ikiyüzlülüğünden’ çok suç ortaklığı olmalıdır. Bu bakımdan Beşiktaş katliamından sonra bazı Batılı merkezlerden yapılacak açıklamaların anlamlı olması, onların terör örgütleriyle kurdukları ilişkilerin değişip değişmemesine bağlıdır.”

Türkiye meseleyi doğru analiz ederek yani PKK/PYD, IŞİD, FETÖ yapılanmasının aynı hedefte birleştiğinin görerek stratejik bir mücadele sürdürmektedir. Türkiye’nin düşmanlarının sürdürdüğü stratejik saldırıya verilmesi gereken cevapta, bu nitelikte olması gereken bir cevaptır. Onların amaçları bellidir: Birincisi, Türkiye’yi yalnızlaştırmayı; ikincisi, devleti terörle bunaltarak, güvenlikten ekonomiye kadar her alanda, ülkeyi yönetemez hale getirmeyi; üçüncüsü ise yeniden masaya oturarak teslim almayı, kendilerine bağımlı hale getirmeyi planlamışlardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda zamanı 26 Nisan 2021 | 687 Okunma Yarın ayın kaçı? 22 Nisan 2021 | 410 Okunma Sistem değişti de ne oldu! 19 Nisan 2021 | 211 Okunma Reel sektörün dinamizmine uygun para politikası 15 Nisan 2021 | 103 Okunma Karadeniz barışı 12 Nisan 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar