Konuşulabilecek son nesil kim?

Şunu iddia edip duruyorlar ‘konuşulacak son nesil biziz, bizden sonra karşınızda konuşacak kimseyi bulamazsınız’ bir anlamda ‘bu şansı kaçırmayın’ diyorlar. Terör örgütünün siyasi...

Şunu iddia edip duruyorlar ‘konuşulacak son nesil biziz, bizden sonra karşınızda konuşacak kimseyi bulamazsınız’ bir anlamda ‘bu şansı kaçırmayın’ diyorlar. Terör örgütünün siyasi uzantıları veya onlarla şu veya bu düzeyde yakın olanlar arasında sıkça telaffuz edilen bu sözlere itibar edip ‘evet arkadan gelen nesil şiddet yanlısı, örgütün aşırılık yanlısı unsurlarından oluşuyor, dolayısıyla bir an önce onlarla oturup konuşmak lazım’ diyenler çıkar mı dersiniz?

Öncelikle bu tür iddiaların bütün inandırıcılığını kaybettiğini, ayrıca doğru olmadığını ve üzerinde düşünülmesi gerektiğini belirtmek gerekmektedir. Bir defa, Türkiye’nin başına bütün bu problemleri getiren, ülkeyi etnik kimlikler etrafında bir kutuplaşmaya, oradan çatışmaya ve iç savaşa götürme stratejisini savunanlar, hâlihazırda ‘bizimle konuşun’ diyenlerden başkası değildir.

Barışa ihanet

Öte yandan, bu topraklarda etnik ayrışma heveslisi olan, etnik nefret dilini kullanan, onu icat edenler, şu anda ellerinde silahlarla hendeklere sürülen, şiddet kültürünün içinde endoktrine edilen çocuk ya da gençler değil; tam aksine onları şiddetin içine iten, ölmeyi ve öldürmeyi kutsatan söylemlerle o insanların hayatları pahasına, onların kanı üzerinden siyaset yapmaya çalışanlardır. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda zamanı 26 Nisan 2021 | 687 Okunma Yarın ayın kaçı? 22 Nisan 2021 | 410 Okunma Sistem değişti de ne oldu! 19 Nisan 2021 | 211 Okunma Reel sektörün dinamizmine uygun para politikası 15 Nisan 2021 | 103 Okunma Karadeniz barışı 12 Nisan 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar