Kime dokunalım, neye dokunalım?

Dokunulmazlık meselesi bugün acilen çözülmesi gereken bir mesele haline gelmişse, bunda arka arkaya gelen saldırıların, katliamların sebep olduğu öfkenin kamuoyunda giderek bir infiale dönüşmesinin payı...

Dokunulmazlık meselesi bugün acilen çözülmesi gereken bir mesele haline gelmişse, bunda arka arkaya gelen saldırıların, katliamların sebep olduğu öfkenin kamuoyunda giderek bir infiale dönüşmesinin payı büyüktür, fakat dokunulmazlık meselesi bununla sınırlı bir konu değildir. Yıllardır milletvekillerinin konumunun devlet karşısında zayıf olduğunu söyleyerek, bırakınız dokunulmazlıkların kaldırılmasını, siyaseti güçlendirecek başka tedbirler alınmasını muhtelif gerekçeler ileri sürerek savunmaya çalıştım.

“Milletvekillerinin dokunulmazlığı, millet iradesini temsil edenlerin herhangi bir müdahale karşısında onların temsil ettiği siyaseti korumaya almak maksadıyla düzenlenmiş bir husustur.”
Dokunulmazlık; sivil toplumun taleplerinden oluşan siyasetin, politik toplumun örgütlü unsurları karşısında, bir anlamda örgütlü ve devlet gücünü temsil edenlerin fiilen kullandıkları iktidara rağmen, ‘dokunulmayarak’ siyaset yapabilmelerine imkân sağlayan bir düzenleme olarak önemli bir siyasal müessesedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda zamanı 26 Nisan 2021 | 687 Okunma Yarın ayın kaçı? 22 Nisan 2021 | 410 Okunma Sistem değişti de ne oldu! 19 Nisan 2021 | 211 Okunma Reel sektörün dinamizmine uygun para politikası 15 Nisan 2021 | 103 Okunma Karadeniz barışı 12 Nisan 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar