Kendi kâbusunu yaratmak

Önce ABD’de vurulan ikiz kulelerle başladı olay, arkasından Madrid, Londra, İstanbul ve diğerleri geldi. Dünya bunu doğru dürüst anlamadan, karar verildi ve düğmeye basıldı. Irak ve Afganistan işgalleri sorunu...

Önce ABD’de vurulan ikiz kulelerle başladı olay, arkasından Madrid, Londra, İstanbul ve diğerleri geldi. Dünya bunu doğru dürüst anlamadan, karar verildi ve düğmeye basıldı. Irak ve Afganistan işgalleri sorunu çözmek bir yana, iyice büyüttü.

Batı arka arkaya gelen ‘Bahar Devrimlerini’ önce kontrol edilebilecek bir süreç olarak değerlendirip olumlu bir tutum almış görünürken, bu devrimlerin yerli halkların kendi çıkarları doğrultusunda ilerlediğini, demokrasi ve bağımsızlık talep ettiğini fark edince, bu tutumdan vazgeçerek eski otoriter rejimlerin, diktatörlerin hatta kendi halkını katleden canilerin ya doğrudan ya da dolaylı olarak yanında yer almayı tercih etti. 
Ortadoğu toplumlarının yaşadıkları travma büyüktür ve derindir. Batının Ortadoğu’ya her müdahalesi bu ülkelerde yaşanan acıların artmasına, siyasal/ toplumsal kimliklerin parçalanmasına yol açmaktadır. Irak’ta insanlar Saddam gibi bir diktatörden kurtulduklarına sevinirken, ülkelerini işgal etmiş Amerika’ya sevgi yahut minnet duygusuyla bakmak durumunda değildirler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda zamanı 26 Nisan 2021 | 687 Okunma Yarın ayın kaçı? 22 Nisan 2021 | 410 Okunma Sistem değişti de ne oldu! 19 Nisan 2021 | 211 Okunma Reel sektörün dinamizmine uygun para politikası 15 Nisan 2021 | 103 Okunma Karadeniz barışı 12 Nisan 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar