İrtica söylemi FETÖ’yü nasıl örttü?

Bugünlerde sıkça tartışılan konu FETÖ yapılanmasını kimin beslediği, bu yapının devlete nasıl nüfuz ettiği ile ilgilidir. Türkiye’de belli bir kesimin hangi mesele, hangi olay olursa olsun...

Bugünlerde sıkça tartışılan konu FETÖ yapılanmasını kimin beslediği, bu yapının devlete nasıl nüfuz ettiği ile ilgilidir. Türkiye’de belli bir kesimin hangi mesele, hangi olay olursa olsun düşünmeden, konu üzerinde kafa yormadan bir suçlama, bir mahkûm etme diliyle konuştuğunu görmek artık alışkanlık yaratmıştır ve kimseyi şaşırtmamaktadır.

Bu yaklaşımı benimseyenlerin 15 Temmuz’un hemen ertesinde başlayan giderek bir kampanya halinde seslendirdikleri husus; FETÖ yapılanmasının muhafazakâr/sağ iktidarlar tarafından hatta en fazla daAK Parti’nin göz yummasıyla serpilip geliştiği, bu sayede devlete sızdığı ile ilgilidir. Bunu söyleyenlere mesela Ecevit’i hatırlatarak, aslında bütün iktidarlar döneminde bu yapıya karşı benzer bir tavrın takınıldığının hatırlatılması hiçbir şey ifade etmeyecektir.

Eski Genelkurmay Başkanı’nın TBMM Araştırma Komisyonu’nda ‘biz hükümeti uyardık’demesinin ardından, malum çevrelerde yine aynı alışılmış suçlamalar seslendirildi. Oysa yapılan uyarıların ne olduğuna ya da hangi konularda uyarı yapıldığına bakılsa, meselenin esas yüzünü aydınlatmak çok zor olmayacaktır. Konunun düğümlendiği nokta, bu uyarılarda gizlidir. Çünkü o uyarı dedikleri şey neredeyse ezberlenen ‘irtica tehlikesinin’ büyümesiyle ilgilidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda zamanı 26 Nisan 2021 | 687 Okunma Yarın ayın kaçı? 22 Nisan 2021 | 407 Okunma Sistem değişti de ne oldu! 19 Nisan 2021 | 210 Okunma Reel sektörün dinamizmine uygun para politikası 15 Nisan 2021 | 101 Okunma Karadeniz barışı 12 Nisan 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar