Hangi tiyatronun figüranısınız?

Çok sık söylenen bir söz var: ‘Terör örgütüyle bağlarını kesip siyaset yapmayı başarırlarsa, Türkiye partisi olabilirler’; bu söz ilk bakışta doğru gibi göründüğü için neredeyse bu konuların tartışıldığı her yerde üzerinde fazla düşünülmeden hemen herkes tarafından tekrarlanmaktadır.

Oysa bu doğru değildir; çünkü aday listeleri terör örgütünce belirlenen, açıkça terör örgütü tarafından sahaya sürülen, bir hareketten söz edilmektedir. 

Burada sorun terör örgütünün güdümünde olan, tavrını açıkça Türkiye düşmanlığından yana koyanlarla ilgili değildir. Çünkü onların özgürce karar almaları, özgür davranmaları söz konusu bile değildir; örgüt ABD’nin askeri unsurlarının ve CIA’in vesayetinde, Ortadoğu siyasetinde ABD’nin paramiliter bir uzantısı olduğu açıkça ortaya çıktıkça ne PKK’nın ne de onun uzantısı partinin elemanlarının bağımsız bir davranışından ya da iradesinden bahsetmek mümkündür. 

SAHNEDEKİLER 

Bugün sorun, Türkiy

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda zamanı 26 Nisan 2021 | 687 Okunma Yarın ayın kaçı? 22 Nisan 2021 | 410 Okunma Sistem değişti de ne oldu! 19 Nisan 2021 | 211 Okunma Reel sektörün dinamizmine uygun para politikası 15 Nisan 2021 | 103 Okunma Karadeniz barışı 12 Nisan 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar