G20 ve diğerleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın G20 Zirvesi’nde en çok dikkat çeken lider olmasını, yaptığı görüşmelerin yalnızca Türkiye tarafından değil hem Batılı hem de Batı dışı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın G20 Zirvesi’nde en çok dikkat çeken lider olmasını, yaptığı görüşmelerin yalnızca Türkiye tarafından değil hem Batılı hem de Batı dışı dünya açısından ilgiyle karşılanmasını, sadece 15 Temmuz darbe girişimini milletle birlikte mağlup etmiş bir siyasetçi olmasına bağlayamayız. Elbette bu darbenin ‘herhangi bir cemaatin kendi başına bir organizasyonu olmadığını’ işin içinde bugüne kadar sadece Türkiye’de değil, başta Güney Amerika olmak üzere yeryüzünün neredeyse bütün kıtalarında darbeler yaptırmış, yaptırmakta olan uluslararası bir güç merkezinin ve onun istihbarat servislerinin bulunduğunu bilmeyen yoktur.

Bu bakımdan Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimini mağlup eden siyasal sürecin ‘demokratik devrimin’ bütün dünyada nasıl bir yankı yaptığını görmek şaşırtıcı olmadığı gibi bu siyasetin lideri olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da G20 liderleri içinde ayrı bir yerde durduğunu da anlamak lazımdır.

Demokrasiyi savunmak

Türkiye’nin yaşadığı siyasal devrimin ülkenin demokrasisini başka bir yere taşıdığını, yıllardır demokratik devrimden söz edenlerin bunu anlayıp anlamadıklarını zaman gösterecektir fakat ister dost olsun ister düşman bunun dünya tarafından anlaşıldığını görmek gerekir. O ağızlarını her açışta Türkiye karşısında ‘demokratik standartlardan’ bahsedenler bir askeri darbeye karşı zafer kazanmış bir liderin karşısında arsızlıktan mahcubiyetlerini göstermezlerse de, ezik tavırlarını saklayamamışlardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda zamanı 26 Nisan 2021 | 687 Okunma Yarın ayın kaçı? 22 Nisan 2021 | 410 Okunma Sistem değişti de ne oldu! 19 Nisan 2021 | 211 Okunma Reel sektörün dinamizmine uygun para politikası 15 Nisan 2021 | 103 Okunma Karadeniz barışı 12 Nisan 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar