G 20 ne yaptı, ne yapabilir?

Türkiye’nin dönem başkanlığında toplanan G 20’nin üzerine, Paris katliamının gölgesi düşse de, bu platformun artık sadece bir ‘ekonomik forum’ olmanın ötesine geçtiği bilinmektedir....

Türkiye’nin dönem başkanlığında toplanan G 20’nin üzerine, Paris katliamının gölgesi düşse de, bu platformun artık sadece bir ‘ekonomik forum’ olmanın ötesine geçtiği bilinmektedir. Dünya zenginliğinin %85 civarında büyük bir oranına sahip olan ekonomilerin devlet başkanlarının bir araya geldiği zirve, ekonomiyle sınırlı kalmayan muhtelif sorunların tartışıldığı bir platforma dönüşmüş bulunmaktadır.

Kalkınma, gelir dağılımı, işsizlik, durgunluk, büyüme, yoksulluk, bölüşüm gibi ekonomik sorunların aşılması için bu platformlarda ortaya konulan görüşler, bugün dünyanın yaşadığı başta terör olmak üzere diğer sorunlar konuşulmadan çok anlamlı olmayacaktır. 
İçinde bulunduğumuz küresel çağ ülkelerin sınırlarını siyasi, ekonomik, kültürel bakımdan birbirine açarak dünyayı ’küresel bir köy’ haline çevirmekle kalmamıştır; bu süreçte ekonomiler de sadece ekonomi olmaktan çıkmıştır.

Eski kurumlar yeni dünya

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda zamanı 26 Nisan 2021 | 687 Okunma Yarın ayın kaçı? 22 Nisan 2021 | 407 Okunma Sistem değişti de ne oldu! 19 Nisan 2021 | 210 Okunma Reel sektörün dinamizmine uygun para politikası 15 Nisan 2021 | 101 Okunma Karadeniz barışı 12 Nisan 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar