FETÖ ne yapmak istiyor?

Sorunun doğrusu, FETÖ yapılanmasına ne yaptırılmak isteniyor? Cevabı, 15 Temmuz darbe girişiminden çıkarabiliriz. Birinci hedef Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci sırada Türkiye Büyük Millet Meclisi...

Sorunun doğrusu, FETÖ yapılanmasına ne yaptırılmak isteniyor? Cevabı, 15 Temmuz darbe girişiminden çıkarabiliriz. Birinci hedef Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci sırada Türkiye Büyük Millet Meclisi, üçüncü sırada seçilmiş meşru hükümetin düşürülmesi olduğuna göre, aslında bu ihanet çetesinin amacı tektir, tek hedefleri vardır: Türkiye’nin bağımsızlığını yok etmek.

Meseleyi doğru koymak gerekir; bu topraklarda bin yıldır yaşayan Türklerin bağımsız bir devlet olarak varlığı yok edilmek isteniyor. Bu ihanet çetesi içinde yer alan alçaklar sürüsünün, ortada dolaşan isimlerine, başlarındaki müptezel adamlarına bakıldığında zaten meselenin bu çapsızların kendi başlarına yapabilecekleri işin çok ötesine uzandığını, işin başka bir akılla yönetildiğini, bunun ileri istihbarat tekniklerine dayandığını anlamamak için saf olmak gerekir ifadesi dahi hafif kalacaktır.

NE YAPTIĞINI SÖYLE...

FETÖ yapılanmasının işin başından bu tarafa böyle bir örgütlenmenin kontrolü altında geliştiği ve son yirmi yılda adım adım hedefe ulaşmak için ilerleme kaydettiği anlaşılmaktadır. Burada üzerinde durulması gereken ikinci mesele, PKK/PYD terör örgütlenmesidir. Bu cinayet örgütünün Türkiye’ye karşı sürdürdüğü kanlı eylemlerin amacı ilk bakışta sadece ülkenin bölünmesi diye anlaşılabilir fakat bu eksiktir. PKK’nın çatı örgütü KCK’nın eylem planının çerçevesini oluşturan metne bakıldığında da açıkça görüleceği gibi hedef ülkenin bölünmesi, milletin ayrıştırılması ve iç savaş üzerinden Türkiye’nin bağımsızlığına son verilmesidir.

“Ortada iki örgütün, açıkça ortaya çıkmış eylem stratejileri ve amaçlarını gösteren somut bir tablo durmaktadır. İkisinin de aynı amaçta birleşmesinin tesadüf olduğunu iddia etmek, ağaçtan düşen elmanın havada asılı kalacağını ya da yer çekimi diye bir şeyin olmadığını iddia etmek kadar anlamlıdır.”

Şimdi üzerinde düşünülmesi gereken bir hususa dikkat çekmek istiyorum. Türkiye’ye karşı saldırıya geçen, bu iki örgüte bu aklı verenlerin iki saldırısı da başarısız olmuş durumdadır. PKK’nın şehirleri, kasabaları hendekler kazıp işgal ederek bir ‘iç savaş’ başlatma çabası başarısızlığa uğratılınca, devreye sokulan FETÖ yapılanmasının darbe girişimi ortaya çıkmıştır ki bunu da kaybetmişlerdir.

HEDEF BAĞIMSIZ TÜRKİYE

Gelmek istediğim nokta tam da burasıdır: Eğer bu darbe girişimi ilk hedeflerine ulaşmış olsaydı, yani Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM, Hükümet etkisiz kılınsaydı ‘iç savaş senaryosunu’ bu alçaklar devreye sokacaklardı. “ Ayn El Arap/Kobani sınırına konuşlandırılmış PYD militanları Urfa’dan başlayarak sınırdan saldırıya geçmeye hazır beklerken, FETÖ darbecileri iç savaşı başlatmak için bazı Güneydoğu şehirlerini uçaklarla bombalayıp fitili ateşlemek PKK’nın yapamadığı iç savaş ihanetini uygulamak için tereddüt göstermeyeceklerdi.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda zamanı 26 Nisan 2021 | 687 Okunma Yarın ayın kaçı? 22 Nisan 2021 | 410 Okunma Sistem değişti de ne oldu! 19 Nisan 2021 | 211 Okunma Reel sektörün dinamizmine uygun para politikası 15 Nisan 2021 | 103 Okunma Karadeniz barışı 12 Nisan 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar