Demokrat olmadan sosyal demokrat olmaya kalkmak

Adında ‘sosyal demokrat’ ibaresi yer alan bir kuruluş, bu sene ‘insan hakları ve barış’ ödülünü terör örgütünün sözcüsü konumunda olan, Türkiye’nin doğrudan ‘barış sürecini’ sabote eden eylemlerden tutuklu birine vermeyi uygun görmüş.

Ne o kuruluşun, ne verilen ödülün, ne de verilen kimsenin bir kıymeti olmadığını söylemeye dahi gerek yoktur; burada üzerinde durmak istediğimiz husus bu ülkede ‘sosyal demokrat’ ifadesinin bu kadar ucuz bir şekilde kullanılması, faşizan tek parti geleneğin sözcülerinin hiçbir öz eleştiri yapmadan, yüzleri kızarmadan kendilerini sosyal demokrat ilan etmeleridir. 

Demokrat olmadan, sosyal demokrat sıfatına bürünenlerin ‘insan hakları ödülünü’ siyaseti terörün haklılaştırma söylemine indirgeyen, cinayet örgütünün sözcülüğünü yapmaktan öteye bir özelliği olmayan birine vermeleri gayet anlaşılır bir durumdur. 

YAŞAMA HAKKI

Herhangi bir Batı ülkesinde, bırakınız silahlı

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda zamanı 26 Nisan 2021 | 687 Okunma Yarın ayın kaçı? 22 Nisan 2021 | 411 Okunma Sistem değişti de ne oldu! 19 Nisan 2021 | 211 Okunma Reel sektörün dinamizmine uygun para politikası 15 Nisan 2021 | 103 Okunma Karadeniz barışı 12 Nisan 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar