Cumhuriyet demokrasiyle buluştu

Bugün Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor. Bu ülkede yıllar yılı cumhuriyetten söz edenlerin demokrasi diye bir kavram yokmuş gibi davrandıklarını, hatta eğitim sistemimizin ilkokuldan başlayarak üniversiteye kadar cumhuriyet...

Bugün Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor. Bu ülkede yıllar yılı cumhuriyetten söz edenlerin demokrasi diye bir kavram yokmuş gibi davrandıklarını, hatta eğitim sistemimizin ilkokuldan başlayarak üniversiteye kadar cumhuriyet kavramını belirsiz hale getirip, sanki ayni zamanda demokrasiymiş gibi öğrettiğini, anlattığını kaç nesil bizzat yaşayarak biliyor!

“Daha yakın zamana kadar, Türkiye’nin demokratikleşme süreci derinleştikçe bu konuda ileriye doğru adımlar atıldıkça ‘Cumhuriyetin kazanımları yok ediliyor, cumhuriyet düşmanlığı yapılıyor’ edebiyatı, ‘tehlikenin farkında mısınız’ kampanyası, henüz unutulmadı. Cumhuriyetin en büyük kazanımının demokrasiyle buluşmak olmasından rahatsız olanların kopardığı bu gürültü, şimdilerde başka biçimlere bürünerek, bazen de bir çeşit ‘Türkiye düşmanlığına’ dönüşerek ortaya çıkmıyor mu?” 
Cumhuriyet bugün gelinen aşamada birçok başarıya imza atmış bir projedir. Yaşadığımız coğrafyanın sorunlarına bakıldığında, tabii kaynaklar olarak ülkenin yoksunluklarına dikkat ederek değerlendirildiğinde, bu ülkenin bugün ekonomisiyle, insan kaynaklarının zenginliği ile demokrasisi ile elde ettiği başarının önemi daha iyi kavranabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda zamanı 26 Nisan 2021 | 687 Okunma Yarın ayın kaçı? 22 Nisan 2021 | 410 Okunma Sistem değişti de ne oldu! 19 Nisan 2021 | 211 Okunma Reel sektörün dinamizmine uygun para politikası 15 Nisan 2021 | 103 Okunma Karadeniz barışı 12 Nisan 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar