AK Parti neyi temsil ediyor-3 Ak Parti ve gelecek

5.Büyük Kongre’den sonra en çok merak edilen husus; Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sonra Başbakan Davutoğlu’nun ortaya koyacağı gelecek stratejisidir. Bu hem yapılan kongrenin getirdiği yeni bir mesaj olarak hem de...

5.Büyük Kongre’den sonra en çok merak edilen husus; Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sonra Başbakan Davutoğlu’nun ortaya koyacağı gelecek stratejisidir. Bu hem yapılan kongrenin getirdiği yeni bir mesaj olarak hem de seçime kısa süre kala topluma sunması beklenen yeni beyannameyle ilgilidir. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce analiz ettiğimiz Türkiye’deki toplumsal değişim süreçlerinin yarattığı dinamizmle çelişen antidemokratik siyasal ve ona bağlı diğer yapıları dönüştürmesinden rahatsız olanların, konum kaybedenlerin,  alıştıkları düzeni yitirmiş olanların gösterdiği tepki anlaşılabilir bir şeydir. Özellikle merkez medyada bu kesimlerin Davutoğlu’yla ilgili beklentilerini dile getirirken ‘uzlaşma’ adı altında ‘eski yapının restore edilmesi şeklindeki arzularının’ karşılık bulmaması, bu çevrelerde büyük hayal kırıklığı yaratmıştır. 

“Oysa mesele Erdoğan ve Davutoğlu arasında değil, AK Parti’nin temsil ettiği toplumsal kadrolarla onların misyonuyla, eski yapının bütün unsurları arasındadır. Bu durum ekonomi ve politiğin birlikteliğine ve buradaki değişime dayanmaktadır.” AK Parti’yi Türk siyasal hayatının akışını değiştiren konuma taşıyan, köhne ve eski yapıyı değiştirdikten sonra dahi ‘değişim paradoksuna’ hapsolmasını önleyen olaylardan biri de, “Türkiye’nin ekonomik büyüme modelini değiştirmiş olmasının yarattığı dinamizmdir.” 
 
Emir-komutadan rekabete  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda zamanı 26 Nisan 2021 | 687 Okunma Yarın ayın kaçı? 22 Nisan 2021 | 410 Okunma Sistem değişti de ne oldu! 19 Nisan 2021 | 211 Okunma Reel sektörün dinamizmine uygun para politikası 15 Nisan 2021 | 103 Okunma Karadeniz barışı 12 Nisan 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar