17-25 Aralıktan 15 temmuza ihanetin darbesi

Türkiye ihanetin darbesini gördü. Bu toprakların yunmuş yıkanmış olduğunu, buraya ihanet etmenin cezasız kalmayacağını hesap edenler bir daha yanıldıklarını anladılar mı bilinmez ama...

Türkiye ihanetin darbesini gördü. Bu toprakların yunmuş yıkanmış olduğunu, buraya ihanet etmenin cezasız kalmayacağını hesap edenler bir daha yanıldıklarını anladılar mı bilinmez ama yaptıklarının, yapmaya çalıştıklarının cezasını gördüler, ihanetin bedelini ödemeye başladılar. 
Siyaset tarihinde darbelerin müdahalelerin eksik olmadığı bu ülkenin bu defa karşılaştığı diğerlerinden daha aşağılık, daha kanlı ve iğrenç olmuştur. Darbeci katiller, ilk defa Milletin Meclisi başta olmak üzere, Cumhurbaşkanlığı’na, Genelkurmay’ına saldıracak kadar alçaklaşıp, düşmanın yapmadığını yapacak kadar iğrenç ve kanlı bir girişimde bulunmuşlardır. Yaptıkları katliamın, döktükleri kanın hesabını mutlaka vereceklerdir fakat bu ihanet asla unutulmayacaktır.

Karanlık yapının kirli yüzü

Bu darbe girişimiyle ortaya çıkan gerçek, 17-25 Aralık gerçeğinin ne olduğunu anlamayanlara, yolsuzluk vb. gibi gerekçelerle meseleyi örtbas ederek kabul ettirilmeye çalışılanlara esas meselenin ne olduğunu açık bir şekilde ortaya koymuş olmuştur. Bu yapı Türkiye’de bir soygun çarkı kurarak hem kamu kaynaklarını hem saf insanların dini duygularını sömürerek, yağmalayarak büyük bir vurgun çetesi oluşturduğu için onların gözünde hırlı/ hırsız hiçbir şeyin kıymeti de farkı da zaten yoktur. Bu sebeple 17-25 Aralıktaki gerekçeleri ne kadar yalansa şimdiki darbe girişimlerini meşrulaştırmak için TRT den yayınlattıkları gerizekalı zihniyetli bildirideki gerekçeleri de o kadar yalandır. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda zamanı 26 Nisan 2021 | 687 Okunma Yarın ayın kaçı? 22 Nisan 2021 | 414 Okunma Sistem değişti de ne oldu! 19 Nisan 2021 | 211 Okunma Reel sektörün dinamizmine uygun para politikası 15 Nisan 2021 | 103 Okunma Karadeniz barışı 12 Nisan 2021 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar