Siemens, Türkiye’de ‘görüntüleme cihazı’ üretimine girebilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in resmi davetiyle gerçekleşen Berlin ziyareti sırasında açılışını yaptığı Diyanet...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in resmi davetiyle gerçekleşen Berlin ziyareti sırasında açılışını yaptığı Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Köln Merkez Camii ve Külliyesi’nde kendisine eşlik eden gazetecilerle sohbete memnuniyet cümlesiyle girdi:

- Hem Steinmeier’in, hem de Şansölye Merkel’in ev sahipliği gerçekten memnuniyet vericiydi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in 21 Eylül’de Almanya’da mevkidaşlarıyla buluştuğunu anımsattı:
- O zaman ön görüşmeleri yapmışlardı. Bu ziyarette ikili ekonomik ilişkilerimizi daha da ileri götürebilme hususunda bir “Mutabakat sağladık” diyebilirim.

Türkiye’de yatırımı bulunan Alman firmalarının CEO’ları ile Berlin’de buluştuklarını belirtti:
- Bu şirketlerin Türkiye’ye ilgisi memnuniyet verici. Biz de onları teşvik etmeye devam edeceğiz.

ABD Başkanı Trump’ın tek taraflı aldığı ticareti kısıtlama kararlarının Avrupa’da da rahatsızlık yarattığını gördüğünü vurguladı:
- Gerek AB, gerek diğer bölgelerle işbirliğimizi güçlendirerek adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. Merkel ile yaptığımız kahvaltıda tüm bu konuları ele aldık.

Kahvaltıda ağırlıklı konunun ekonomi olduğunu aktardı:
- Müşterek olarak neler yapabiliriz, bunlar üzerinde durduk. Bu konu ile ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanımız muhataplarıyla, Maliye ve Hazine Bakanımız muhataplarıyla çalışmalar yapacaklar. 25 Ekim 2018’de Alman Ekonomi Bakanı büyük bir iş insanı heyeti ile ülkemize gelecek. Bu tür temasları artıracağız.

Savunma sanayiine yönelik birçok adımı atma şansının olduğunu kaydetti:
- İleri teknoloji konusunda Almanya ile birçok adımları atabileceğimizi görüyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Güvenli bölge’deki 1 milyon konuta 26.4 milyar dolar gerekiyor 28 Eylül 2019 | 2.415 Okunma Montajı bile 300 milyon euro 16 Eylül 2019 | 253 Okunma Japonlar 2.4 milyar lira yatırdı, boyada bölgesel güç olacak 15 Eylül 2019 | 441 Okunma Arsa verilsin tesis inşaatına 150 milyon lirayı biz buluruz 13 Eylül 2019 | 141 Okunma 20 milyon atık pet şişeden çamaşır makinesi kazanı yaptı 09 Eylül 2019 | 293 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar