Mısır'da Türkiye'yi örnek görüyoruz destek bekliyoruz

- 11 ay önce bizi Kahire’de ağırladığınız. Başarılı bir Mısır-Türkiye İş Forumu gerçekleştirdik. Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Tareq Qabi ile görüşme...

- 11 ay önce bizi Kahire’de ağırladığınız. Başarılı bir Mısır-Türkiye İş Forumu gerçekleştirdik. Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Tareq Qabi ile görüşme fırsatımız oldu. O gün ilettiğimiz sıkıntıların büyük bölümü çözüme kavuştu.

Al Wakeel’e teşekkür etti:

- Mısır’da sorun yaşayan Türk şirketlerine verdiğiniz desteği sıklıkla görüyoruz.

Türk iş dünyasının Mısır’ı yakından izlediğini belirtti:

- Türk iş dünyası Mısır’da yatırım fırsatlarıyla her zaman ilgileniyor. Ticaretin gelişmesi için çaba harcıyor.

Al Wakeel, Türkiye’nin ve TOBB’un kendileri için örnek olduğunu vurguladı:

- Mısır sıkıntılı günler geçirdi. Şimdi toparlanmaya çalışıyoruz. Bu dönemde Türk iş dünyasına da önemli fırsatlar çıkacak. Sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyoruz. Sizden destek bekliyoruz.

Ardından heyet üyelerini tanıttı:

- FEDCOC Genel Sekreteri Alaa Al Ezz, İç Ticaret Kurulu Başkanı İbrahim El Ashmawy, Behira Ticaret Odası Başkanı Fathy Morsiy, İskenderiye Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ahmed Sakr, Yönetim Kurulu Üyeleri Üyesi Sherif El Gezeiry ve Yasser El Mazny, Prof. Hesham Seody, Prof. Gehan Saleh.

İstanbul’da Halkalı Gümrüğü, Bayrampaşa Hali ve İstanbul Ticaret Borsası’nı ziyaret ettiklerini kaydetti:

- Bizim ticaret borsalarıyla ilgili mevzuatı yeniden yazmamız gerekiyor. Bu konuda teknik bilgi ve desteğinize ihtiyacımız var. Size güveniyoruz, o nedenle bu desteği TOBB’dan almak istiyoruz.

3-4 Şubat 2018’de Kahire’de Avrupa-Afrika Ekonomi Forumu’nun toplanacağını bildirdi:

- Bu foruma katılımınızı çok istiyoruz. Özel davete de gerek yok. Çünkü, Mısır si...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Güvenli bölge’deki 1 milyon konuta 26.4 milyar dolar gerekiyor 28 Eylül 2019 | 2.416 Okunma Montajı bile 300 milyon euro 16 Eylül 2019 | 255 Okunma Japonlar 2.4 milyar lira yatırdı, boyada bölgesel güç olacak 15 Eylül 2019 | 442 Okunma Arsa verilsin tesis inşaatına 150 milyon lirayı biz buluruz 13 Eylül 2019 | 143 Okunma 20 milyon atık pet şişeden çamaşır makinesi kazanı yaptı 09 Eylül 2019 | 296 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar