'Değişim liderliği' Basel'e çekti İstanbul'a 'biyobenzer'le döndü

İkisi aynı anda özlemlerini dile getirdi:- Seni özlüyoruz.Novartis’teki kariyeri iyi, Basel’de çalışmak rahattı. Ancak, eşinin işi İstanbul’daydı. Başta annesi olmak üzere ailesini özlüyordu....

İkisi aynı anda özlemlerini dile getirdi:

- Seni özlüyoruz.

Novartis’teki kariyeri iyi, Basel’de çalışmak rahattı. Ancak, eşinin işi İstanbul’daydı. Başta annesi olmak üzere ailesini özlüyordu. Annesi ve ablasının ziyaretinin ertesi günü bir telefon aldı:

- Güldem Hanım, sizi Amgen Türkiye’nin başında görmek isteriz.

Amgen Türkiye teklifinin, annesi ve ablasının Basel ziyaretinin ertesi günü olmasını İstanbul’a dönüş için sinyal kabul etti. Annesi ve ablasına teklifden söz edip sordu:

- Hanginizin duası etkili oldu acaba?


Aslında tam da Novartis’teki kariyerinde yeni bir yükselme söz konusuydu. Buna rağmen teklif üzerinde görüşmelere başladı. Çünkü Amgen, yüzde 100 biyoteknoloji şirketiydi. İlaç sektöründe de artık giderek biyoteknolojiye doğru yöneliş vardı. Bu durumu da dikate alıp düşündü:

- Amgen, çalışmak istediğim şirketler arasında ilk 3’te.

Görüşmeler 3 ay sürdü. Bu süreçte Novartis’teki kariyerinde yükselme gerçekleşti. Yeni kariyeri daha yukarılara doğru kapı açsa da 10 Mayıs 2017’de Amgen Türkiye Genel Müdürlüğü için imza attı. 1 Temmuz 2017’de de İstanbul’da yeni görevine başladı.En son 2015’te Novartis’in Basel’deki kampüsünde görüştüğümüz Berkman’la yeni görevi vesilesiyle buluştuk. Amgen’in kuruluş günlerini özetledi:

- Biyoteknolojik ilaç, kimyasal bileşimler yerine insandan alınan proteinlerin çoğaltılmasıyla üretiliyor. Amge...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Güvenli bölge’deki 1 milyon konuta 26.4 milyar dolar gerekiyor 28 Eylül 2019 | 2.416 Okunma Montajı bile 300 milyon euro 16 Eylül 2019 | 255 Okunma Japonlar 2.4 milyar lira yatırdı, boyada bölgesel güç olacak 15 Eylül 2019 | 442 Okunma Arsa verilsin tesis inşaatına 150 milyon lirayı biz buluruz 13 Eylül 2019 | 143 Okunma 20 milyon atık pet şişeden çamaşır makinesi kazanı yaptı 09 Eylül 2019 | 296 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar