Borsazedeye 500 milyon lira ödensin

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, küçük tasarruf sahiplerinin hisse senedine yatırıma yönelmesi için borsada ‘barış’a ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Karadağ...

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, küçük tasarruf sahiplerinin hisse senedine yatırıma yönelmesi için borsada ‘barış’a ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Karadağ, “Birtakım şirketlere yapılan operasyonlar sonrasında küçük yatırımcının elinde bulunan hisselerin değeri sıfıra indi. Sermaye piyasasında bu şekilde batan para 500 milyon lira civarı. Küçük yatırımcıya bu paranın ödenmesinin bir yolunu bulmalıyız” dedi.

BAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Şimşek, Capital ve Ekonomist dergilerinin düzenlediği “Uludağ Ekonomi Zirvesi”nde iş dünyasına, “Borç almayın, ortak alın” çağrısı yaptıktan 4-5 saat sonra Martaş Yönetim Kurulu Üyesi Cem Baver Özalp’le sohbet ederken Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ ile Migros CEO’su Özgür Tort yanımıza geldi.

Karadağ, küçük tasarruf sahiplerinin hisse senedine yatırıma yönelmesi için borsada “barış”a ihtiyaç duyulduğunu savundu:

- Çukurova Elektrik, Kepez Elektrik gibi birtakım şirketlerin küçük hissedarlarının elindeki hisse senetlerinin değeri, söz konusu kuruluşlara yapılan operasyonlar sonrası sıfıra indi. Sermaye piyasamızda bu şekilde batan para 500 milyon lira dolayında. Bu paranın küçük yatırımcıya ödenmesinin bir yolunu bulmalıyız.

Küçük yatırımcının hisse senedine yatırıma soğuk yaklaştığını, küskün olduğunu belirtti:

- Devletimiz 2001 krizi sırasında off-shore hesaplarında batan mevduatları bile ödedi. Hisse senedi yatırımcısının da batan parasını ödemekte yarar var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Güvenli bölge’deki 1 milyon konuta 26.4 milyar dolar gerekiyor 28 Eylül 2019 | 2.416 Okunma Montajı bile 300 milyon euro 16 Eylül 2019 | 255 Okunma Japonlar 2.4 milyar lira yatırdı, boyada bölgesel güç olacak 15 Eylül 2019 | 442 Okunma Arsa verilsin tesis inşaatına 150 milyon lirayı biz buluruz 13 Eylül 2019 | 143 Okunma 20 milyon atık pet şişeden çamaşır makinesi kazanı yaptı 09 Eylül 2019 | 296 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar