Savaşın göbeğinde 600 milyon dolara 150 fabrika yapıldı

Türkiye’nin sanayi şehirleri arasında bulunan Gaziantep son yıllarda Suriye’deki savaş nedeniyle zor günler geçirse de yatırımcının bölgeye olan ilgisi devam ediyor. Gaziantep’te son 1.5 yılda 150 fabrika...

Türkiye’nin sanayi şehirleri arasında bulunan Gaziantep son yıllarda Suriye’deki savaş nedeniyle zor günler geçirse de yatırımcının bölgeye olan ilgisi devam ediyor. Gaziantep’te son 1.5 yılda 150 fabrika yapıldığını söyleyen AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, bu yatırımların değerinin 600 milyon doları bulduğunu söyledi.

FRANSA’nın Cannes kentinde gerçekleşen dünyanın önde gelen gayrimenkul fuarı MIPIM’deki Gaziantep Standı... Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı İrem Elbeyli’nin başında bulunduğu ekibiyle birlikte ziyaretçilerine stanttaki maketi ve büyük ekrana yansıyan görüntüleri gösterdi:

- İstasyon Kentsel Dönüşüm Projemiz, 2 milyar liralık yatırımla gerçekleşecek. Bu projemiz yabancı yatırımcılara da açık. Gaziantep, zaten yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor. Kentsel dönüşümün de ilgi göreceğini düşünüyoruz.

Stantta kendisine eşlik eden AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Ahmet Uzer ile Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu işaret etti:

- Ben kendimi Gaziantep’in CEO’su gibi görüyorum. Şehrimizin ayırıcı özelliklerinden biri, bir araya geldiğimizde 5 dakika içinde aynı dili konuşmaya başlamamız. Bu da Gaziantep’in ortak akıl ile yönetilmesini sağlıyor.

Şehirdeki kentsel dönüşüm başarısına Şahinbey’den örnek verdi:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Güvenli bölge’deki 1 milyon konuta 26.4 milyar dolar gerekiyor 28 Eylül 2019 | 2.416 Okunma Montajı bile 300 milyon euro 16 Eylül 2019 | 255 Okunma Japonlar 2.4 milyar lira yatırdı, boyada bölgesel güç olacak 15 Eylül 2019 | 442 Okunma Arsa verilsin tesis inşaatına 150 milyon lirayı biz buluruz 13 Eylül 2019 | 143 Okunma 20 milyon atık pet şişeden çamaşır makinesi kazanı yaptı 09 Eylül 2019 | 296 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar