Y Kuşağı gençlik mi?

“Onu da okudum. Şeyhoğlu Mustafa 1401 yılında tamamlamış. Hepsini inceliyoruz...” Geçen gün bir toplu taşıma aracında, yer açılınca yanına oturduğum bir genç ki, yaşı 25 en fazla...

“Onu da okudum. Şeyhoğlu Mustafa 1401 yılında tamamlamış. Hepsini inceliyoruz...”
 
Geçen gün bir toplu taşıma aracında, yer açılınca yanına oturduğum bir genç ki, yaşı 25 en fazla 30 idi. Y Kuşağı dedikleri gençlerden… Toplumun %35’ini oluşturduğu söylenen kesimden… Okumakta olduğum gazetedeki bir köşe yazının bir paragrafının altını çizdiğimi görünce göz atmış, hiç çekinmeden sordu: “Okuduğunuz gazeteyi öğrenebilir miyim?” Gazetemin ismini söyledim ardından da ekledim.
“Şu anda bu gazeteyi okuduğuma bakmayın, bir eğitimli insanın hemen her görüşten gazete ve köşe yazarlarını okuması gerekir.”
“Biliyorum” dedi, hiç mahcupluk duymadan ve ekledi: “Ben Siyaset Bilimi son sınıf öğrencisiyim.” Sevindim böyle rahatlıkla iletişim kurabilen bir gençle tanışmış olmama. Dedim ki kendisine:
“Çok güzel bir alan seçmişsiniz. Size önerim, İbni Haldun’un eserlerini…” Sözümü tamamlamama bile fırsat vermedi: “Okudum” deyip sıralayıverdi:
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günümüzde yaşanmış hatıralar 25 Mart 2024 | 98 Okunma Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 142 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 68 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 92 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar