Unutamadığım piknik

“Arabanın kızın üzerinden geçtiği yerde insanlar toplandı, kızcağızı hemen arabaya koydular.” Yıllar öncesinde bir Kurban Bayramı sonrası evimin yakınında yaptığım bir pikniği...

“Arabanın kızın üzerinden geçtiği yerde insanlar toplandı, kızcağızı hemen arabaya koydular.”
Yıllar öncesinde bir Kurban Bayramı sonrası evimin yakınında yaptığım bir pikniği anlatayım. Bayramın 4. gününde aile fertlerimle Dönerdere Köyünde (Özalp-Van) evimizin yakınında yapılmış büyük suni gölün yakınlarında piknik yapmayı istedim. Göl, Özalp ve çevresinde bilindiği için çevresi piknik alanı olarak seçiliyordu.
O gün kimse gelmez diye düşünüyordum. Piknik alanına yerleştiğimizde parmakla sayılacak kadar insan vardı. Sanki ayağımızı sürüdük. Alan her geçen zamanda piknikçilerle âdeta doldu taştı. İnsanlar, piknik yiyecekleri olan mangal, ızgara yapıyor, yiyor, içiyor, eğleniyordu.
Biraz tenha yer aradık. Karşı yakada bulunan mezarlığın yanına taşındık. Mezarlıklara saygı ve korkudan dolayı yakın gelmez kimse… Mezarlık yakınlarında da genelde dua kültürü hâkimdir.
Etrafı duvarla çevrili mezarlığa 50 m uzaklıktaki mesafeye yiyecek ve içecekleri açtık....
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günümüzde yaşanmış hatıralar 25 Mart 2024 | 98 Okunma Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 142 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 68 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 92 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar