Öğretmenlik yıllarımdan...

“Din kültürü ve ahlak bilgisinden başka Türkçe ve Fen Bilgisi derslerine de girmiştim...” Barbaros, 1993-94 eğitim-öğretim yılında görev yerim olan Van’ın Özalp ilçesindeki Dönerdere...

Din kültürü ve ahlak bilgisinden başka Türkçe ve Fen Bilgisi derslerine de girmiştim...”
 
 Barbaros, 1993-94 eğitim-öğretim yılında görev yerim olan Van’ın Özalp ilçesindeki Dönerdere İlköğretim Okuluna kayıt yaptıran bir öğrencimizdi. Mezun ettiğimiz Barbaros çalışkan, dürüst, örnek öğrencilerimizden biri idi.
Ailesini çok iyi tanıdım. Geçimlerini az sayıda hayvan ve kıt kanat geçindirecek ekim işleriyle sağlıyorlardı. Kalabalık aile olmanın yanında devletten aylık ve yardım almıyorlar, aylık filan istemiyorlardı.
Görev yaptığım ilköğretim okulunda branşım olan din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden başka Türkçe ve Fen Bilgisi derslerine de girmiştim. Fedakârca çalışmalarımız oldu. Çok sayıda başarılar yakaladık.
Bu gayretli günlerimize ve başarılarımıza gıpta edenler olduğu gibi maalesef haset edenler de olmuştu. Başarımızda, birlikte hareket etmek önemli rol oynamıştı. Yarışmalarda ve o zaman yapılan çeşitli okullara yerleştirmede Özalp’te başarı yakalamış ve beğeni kazanmıştık.
Barbaros fakir öğrenci olmasına rağmen iyi giyinen, çalışkan saygılı, koruyucu özellikleri olan bir öğrencimizdi. Bu öğrencimizi bir şekilde iyi bir lisede okutalım istedik.
Bu amaçla önce aklımıza gelen vakıf yurtları ve yatılı liseler olmuştu. Yatılı okulda kaldığım için bilirim. Parasız yatılıyı kazanan öğrencilerin barınma, giyim-kuşam, sağlık işleri bedava olduğu gibi bir miktar da para veriliyordu. Yatılı okullarda öğrenciye düşen görev, sadece çalışmaktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günümüzde yaşanmış hatıralar 25 Mart 2024 | 96 Okunma Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 141 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 67 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 91 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar