“O dönem askeriye böyleydi”

 “Kışlanın ortasında geniş bir avlu vardı. İç gömleği giyip gerisini meydana yığıp yaktık...” Astsubay okulunu bitirdikten sonra mecburi olarak dört aylık bir piyade eğitimimiz...

 “Kışlanın ortasında geniş bir avlu vardı. İç gömleği giyip gerisini meydana yığıp yaktık...”
 
Astsubay okulunu bitirdikten sonra mecburi olarak dört aylık bir piyade eğitimimiz vardı. Onun için Ankara’da bulunan 28. Tümen'e götürdüler. Okulumuzdan ilk defa ayrılıyorduk. Orada bizi bir koğuşa verdiler. Ellerimize de birer yatak ve yastık kılıfı vererek “gidin Bentderesi’nin kenarındaki boşluklardaki otlarla doldurun” dediler. Yakın olan oralardan herkes bir şeyler doldurup geldik. Gösterilen ranzalara serdik. Sanki birer puf yatak oldular.
Biz öğrenci olduğumuzdan koğuşta ayrı bir yer verilmişti. Ertesi gün tüfek, çanta verildi. İlk eğitim için başımıza bir çavuş verildi. Eğitime başladık.
O zaman İkinci Cihan Savaşı sürüp gidiyordu. Her şey kıt kanaat idi… Birkaç gün rahatlıkla eğitime devam etmeye başladık. Yemekler okulda alıştığımızın onda biri değildi. Her gün aynı çorba, aynı yemek çıkıyordu.
Genellikle kuru fasulye olurdu. Bu hususta bir şiir de yazmıştım:
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günümüzde yaşanmış hatıralar 25 Mart 2024 | 100 Okunma Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 142 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 68 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 93 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar