Mülakatta kaybetmişler!..

“Bir öğretmen dedi ki, “Şunu fazla sevince boğup konuşturmayalım, doğruyu söyleyelim” Van’da öğretmenlik yatığım yılları ve bir öğrencimizle ilgili hatıramı bugün de...

Bir öğretmen dedi ki, “Şunu fazla sevince boğup konuşturmayalım, doğruyu söyleyelim”
 
Van’da öğretmenlik yatığım yılları ve bir öğrencimizle ilgili hatıramı bugün de anlatmaya devam ediyorum...
Hafta başında okula gittiğimde, öğrencilerle sınava giden öğretmene “hayırlı olsun, kaç öğrencimiz yurda girdi. İnşallah depo tayinimin yapıldığı lisede okurlar da yüksek başarı elde ederler” şeklinde duygularımı dile getirdim.
Öğretmenlerden bir tanesi “hepsi de kazandı” deyince âdeta uçar gibi oldum. Sevincimin katbekat arttığını söyledim. İlave olarak öğrencilerimizin okuyup köyüne ve her gittikleri yerde ülkemizin insanlarına faydalı olacaklarını anlattım.

Bir öğretmen dedi ki:

“Şunu fazla sevince boğup konuşturmayalım, doğruyu söyleyelim...”
Derken Mehmet isimli bir öğretmen gerçeği anlattı. Anlattığına göre öğrencimiz Barbaros yazılıda il birincisi oluyor. Sınavı kazananlar, teker teker mülakata alınıyor. Mülakat sonuçları açıklandığında öğrencilerimizden hiçbirinin kazanamadığı asıl listeye giremediği görülüyor. Barbaros da yazılıda birinci olmasına rağmen yedekler arasında yer alabiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günümüzde yaşanmış hatıralar 25 Mart 2024 | 100 Okunma Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 142 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 68 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 93 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar